Fångarna på fortet ......

Snälla vänner vem var det om bestämde att Anna Book skulle få bli känd? Det måste ha varit en missräkning isf. Jag sitter just nu och tittar på fångarna på fortet och det värsta är ju att dessa "kändisar" har oxå med sina stackars barn som nu ska exploateras för att krama ur den sista av stjärnglansen så det kan falla tillbaka på mamman ......
Jag är ledsen men jag tror att jag är lite bitter idag. Men jag tror nog att detta är det absolut värsta som någonsin har gått på tv.

Suck

Jag kan bara säga suck. Nu har min älskade mobil åter gått sönder. Så nu har man återigen temporärt gått tillbaka till min gamla hederliga Nokia. Denna super Nokia har grön skärm, plats för 100 telenr, plats för 20 sms. kamera existerar ej, fast den har ju snake förstås.......
Nej jag hoppas verkligen att min satio snart är klar på lagning så att jag får en telefon med mp3 spelare och kamera igen.

I övrigt rullar livet på precis som vanligt, jag vill passa på att tacka alla som jag var ut och käkade middag med i lördags, det var super roligt. Hoppas det blir snart igen!

Ha det bra

Scaramanga

Fjällvandrarna :D

Vi vaknade dag 3 och upptäckte att vädret hade blivit betydligt bättre. Vi kastade i oss frukost och packade ryggsäcken och gav oss iväg mot Helags, Sveriges sydligaste glaciär. :)
Det är 1 mil vandring enkel väg för att komma fram till turiststationen som är belägen nedanför berget men
vi bestämde oss för att göra en toppbestigning oxå ,1797 m.......



På denna bild har vi precis kommit upp på kalfjället och Helags är fortfarande insvept i moln.



Den sanna fjällvandraren personifierad Iförd burberry solglasögon, cigg och gympadojor. :D



Ju närmare vi kommer desto bättre väder blev det. :D Det var faktiskt en riktig höjdar dag :D



Här har vi påbörjat vår toppbestigning. Vi valde att gå upp på högra sidan och ner på den vänstra.
På bilden ser vi en super het eve som njuter av solen :D







De bilder som är tagna från toppen så som denna fick eve ta. För jag började drabbas av svindel. Det var grymt högt. Nödvändigt att släpa sig 1,8 km rakt upp för att sedan knappt kunna njuta av utsikten. :(. Men det gick ju bra så länge jag höll mig borta från kanten.





Här är vi på toppen. Det blåste rätt friskt :) Vi hade väldig tur att vi kom upp på toppen exakt samtidigt som två äldre män som hade bestigit helags från den motsatta sidan. De hjälpte oss att ta denna bild :)



Här är vi på väg ner. Glaciären är en väldigt mäktig syn.



Detta är min personliga favorit bland alla bilderna vi tog under vår vistelse i fjälls.
Pappa tog en motionsrunda och mötte oss halvvägs uppe på helags så det är han som har tagit bilden.
Man kan ju fråga sig om han sprang för motionen eller om han var orolig när han hade släppt iväg mig som är sådan naturmänniska på fjällvandring? :D





Här kan jag lova att det är någon som har otroligt ont i fötterna, och det är bara 1 mil kvar att gå hem till stugan. Jag övervägde i mitt stilla sinne att ringa fjällräddningen så att jag fick helikoperskjuts. Men då hade man ju fått höra det för all framtid så det var bara att släpa sig hemåt. Så fort jag satte i fötterna kändes det som om någon slog in en spik i dem. Men jag överlevde, men det hade inte varit möjligt utan eve.

Hela vår fjällpromenad tog oss 12 timmar. Tiden upp och ner på berget tog 5 timmar. Det var rätt skönt att få middag när vi kom hem. DET KAN JAG LOVA!!!! :D

Sedan somnade vi direkt.

Men jag hoppas att vi snart återvänder till stugan, det ger kraftig mersmak varje gång man kommer dit.

Ha det bra

Scaramanga



Lite bilder från fjälls

Tänkte bara visa lite bilder från min och eves fjällsemester



Vi började med att promenera i tempeltrappan. Bäcken heter egentligen gruvbäcken men döptes om av konstnären Paul Jonze 1883 - 1973.











Denna damm är konstruerad av konstnären själv, här skötte han sin hygien enligt legenden. Han måste vara minst sagt härdat med tanke på att vattnet är ca 10 - 12 grader varmt :D



Här mitt uppe på kalfjället ligger konstnärens hus med tillhörande kåta. Denna kåta är öppen för alla som hamnar i nöd. Stugan har döpts till himmelsrasta av konstnären. och när man är där så förstår man varför.



Tråkigt nog så var det dåligt väder, annars så är det en milsvid utsikt.



På vägen hem till stugan så passerade vi de omtalade skorna. Dessa skor har hängt där väldigt länge. Man kan fundera på hur dess ägare tog sig hem utan skor?



Efter denna promenad var det rätt skönt att komma hem till stugan ...... (Det skulle ju bli en betydligt längre promenad dagen efter. ) Läng märke till golf greenen, det finns endast en man som lägger ner så mycket energi på att klippa grästuvor som pappa. Men idag ser det ju faktiskt ut som en riktig gräsmatta.

Ha det bäst

Scaramanga


På helagstoppen:) det blåste rätt friska v...

20100811127 (MMS)

På helagstoppen:) det blåste rätt friska vindar


I am queen of the tempeltrappa

20100810063 (MMS)

I am queen of the tempeltrappa


Så då har man påbörjat resan mot fjäl...

Så då har man påbörjat resan mot fjälls. Bröllopet gick alldeles lysande. Jag måste faktiskt skryta lite och säga att jag är nöjd med min egen insats oxå. Ett stort tack till lotta och eve för all hjälp och det mentala stödet. Jag ska skriva ett längre inlägg sedan när jag får tillgång till en dator. Ha det bäst scaramanga


RSS 2.0