Torsdag igen :)

Jag vet inte vad det är för fel på mig, nu är det andra torsdagen i rad som jag kliver upp klockan 6. och jag börjar inte förrän klockan 13. Det är inte likt mig. Men jag antar att jag håller på att bli vuxen? eller kanske håller jag bara på att drabbas av noja, vad vet jag?
Men jag ser fram emot att jobba kväll, det ska bli roligt.

Jag har iaf bokat biljetter till shutter island på lördag. Det ska bli roligt jag ser verkligen fram emot att se den, hoppas bara att den är lika bra som boken.
På fredag firar jag och eve 6 månaders dag. Tänk vad tiden har gått fort ändå. Det trodde man ju inte för ett år sedan. Då satt man i sin unkis soffa och åt pasta med krossade tomater. Idag är livet mycket roligare och man kan ju minst sagt säga att maten har förbättrats :D
Så på fredag ska jag och eve gå och se grease den svenska versionen. Det ska bli jätte kul, jag har aldrig varit på en musikal tidigare,.

Men nu är det läge att gå och hämta tvätten.

Ha det

Scaramanga

Passion i livet?

Jag har under de senaste månaderna allt mer börjat fundera på passion i livet. Nu pratar jag inte om kärlek, för det har jag väldigt mycket av och det är jag ytterst tacksam för.
Nej jag pratar om intressen i livet, en hobby etc.
Det känns som om nästan alla människor har något de brinner för.
det kan vara allt från inredning, gamla bilar, eller varför inte fotboll. Jag beundrar dessa människor som har en passion i livet. Men framförallt så är jag nog avundsjuk. För jag har inget intresse som jag kan utveckla. Visst tycker jag det kan vara roligt att spela datorspel men det är inget som jag avlider av om jag inte får göra.
Jag har som sagt funderat på detta i flera månader och jag har verkligen försökt komma på något som kan göra mig passionerad. Men jag har ännu inte kommit på något.... Innebär det att jag saknar passion? Att jag är så ointresserad av saker att ingenting längre väcker min lust att utföra dem?
Jag skulle verkligen vilja ha ett intresse att brinna för, vad det skulle vara vet jag inte. Det kan ju knappast bli något som kräver att man ska vara händig, för tummen har ju för fan växt in i handen :)
Men det måste kännas väldigt skönt att ha ett intresse att verkligen brinna för, något som får en att slappna av, och utvecklas. Det ska bli en målsättning för mig att utveckla ett intresse.

Men ni kära läsare kanske kan rekommendera något intresse för mig?

Men antagligen så måste man ju komma på det själv, och jag har bestämt mig för att något intresse måste utvecklas. Man kanske borde satsa på mer träning, vad vet jag?
Jag ska ta dagen till att fundera över detta. Jag kan bara säga att jag är väldigt glad att eve finns i mitt liv, annars skulle livet vara väldigt tråkigt.

Ha det bra.

Scaramanga

Nu är det bio dags :D

Nu måste jag gå på bio. En film baserad på en av mina favorit författares böcker har premiär nu.
Boken heter Patient 67 av Dennis Lehanne. Filmen heter Shutter Island.
Den verkar vara super bra.

http://www.sf.se/filmer/film/47000344/Shutter-Island



Jag kan lova att denna film kommer att bli något utöver det vanliga, det var boken iaf.


Dags att åter bli aktiv på bloggen. :)

Jag ska nu åter försöka bli mer aktiv här på bloggen. :)
Det har varit helt bedrövligt på slutet. Men det har ju sina förklaringar.
Det har inte hänt speciellt mycket på slutet. Tråkigt nog.
Men nu väntar åter spännande tider eves flyttlass går nu på lördag och förhoppningsvis går allt utan problem.
På lördag har vi oxå personalfest med jobbet, vi ska laga mat tillsammans Det ser jag faktiskt riktigt fram emot. :)
Man kanske kan lära sig några nya kulinariska färdigheter :)
Man har ju utvecklats en smula i köket de senaste 6 månaderna :)
Kosten har ju förändrats från pasta med krossade tomater och vitlökspeppar 7 dagar i veckan till en varierade kost med sallad till varje dag :)
Man kan säga att eve har ett gott inflytande på mig :)

Ha det bäst

Scaramanga

Produktivitet = mitt namn?

Satan i gatan vad jag har varit produktiv idag. :D
Kan det bero på att jag drömde en mardröm och vaknade alldeles svettig, jag blev inte mig själv på 15 minuter. det var super läskigt.
Men dagen har iaf varit super jag har fixat en överraskning till eve, men jag kan ju tyvärr inte delge er den än eftersom hon oxå läser min blogg. :D
Men ni ska få se sen.
Jag har även lyckats träna lite hemma, jag vågade inte gå på gymmet idag när jag ska jobba helg. Det hade kanske inte varit så snyggt att vakna upp i morgon och inte kunna röra sig :)
Men nu ska jag försöka plocka ihop lite i lägenheten innan det är dags att gå på jobbet.
Jag hoppas att kvällen går bättre än gårdagen, satans cirkus. Men det kan vi ta vid ett senare tillfälle, jag ska åtgärda det när jag kommer till jobbet.

Hoppas ni får en bra dag.

Det ska jag ha

Scaramanga

Ibland är livet bra :D

Visst är det en skön känsla att vakna upp och känna att man mår perfekt. De flesta delarna ligger på plats i vardagen och att allt bara rullar på. :D
Jag känner att detta är kommer att bli en riktigt bra dag, kan bero på att jag har sovit väldigt länge i natt. Stackars eve fick vara uppe alldeles själv medan jag snarkade. :)
Men idag känns det riktigt bra, det ska bli riktigt kul att jobba kväll. Det var ju länge sedan.
Tråkigt bara att det blir så få timmar med eve.

Ha det bäst, det ska jag ha iaf :D

Scaramanga

Undrar just om chefen är på plats idag? det hade varit bra om jag fick tag på honom.

Egypten dag 6. Luxor :D

Klockan ringde klockan 00:50. Vi hade fått sova i ca 1.5 timme. Vi hade ju packat på natten när vi kom hem och nu var det bara att greppa ryggsäcken och springa ner till receptionen för att invänta bussen som skulle ta oss till luxor. När vi kommer ner till receptionen erhåller vi det fruktansvärda frukostpaketet.....
Bussen till luxor var lite fräschare än den vi hade åkt till Kairo, så vi hoppade på och intog våra platser. Eve somnade i samma ögonblick som hon satte sig, jag hade lite problem att somna om. Jag vet inte om jag drömde eller var vaken, men när vi stannade till vid ett annat hotell för att plocka upp fler resenärer så kom det en tant i röd jacka. Jag satt ytterst och lutade mig mot eve, så min röv var ut mot gången. Tröjan hade väl åkt upp på ryggen. Det känndes som om tanten i jackan tog sitt finger och drog det efter min rygg och ner i min but crack....... Jag blev helt vit i ansiktet. Jag väckte Eve och sa att jag hade blivit våldtagen av en tant i min röv skåra...... Eve stirrar på mig och börjar skratta....... Hon ser inte hur skändad jag känner mig :D
Tantens kalla finger som stryker mig långsamt är en återkommande mardröm än i dessa sagar. Det kommer nog att krävas mångårig terapi innan jag kan släppa min ångest som den danska tantens BUT CRACK BITCH. Behöver jag säga att det var ett återkomande mantra denna resa? :D

Vårt frukost stopp ägde rum mitt ute på någon så kallad vägkrog i öknen. Det var svinkallt och frukosten gick inte att äta. Tur för oss så sålde de pringles och coco chip cookies :D Det utgjorde grundfödan denna resa.




Raststopp i öknen. :)



Luxor är betydligt bördigare än kairo eftersom det ligger i nildeltat.



Här dricker tydligen lokalbefolkningen vatten..... Jag var väldigt glad att vi hade med oss vatten från hotellet :D



Vårt första stopp blev vid dessa två statyer. Om jag kommer ihåg rätt skulle det vara väktare för konungarnasdal.





Efter stoppet vid väktarna var det dags att se Amenhotep III dödstempel. Det var väldigt mäktigt att få se detta. Det är uthugget rakt in i klippan :D




Klippan i mitten av bilden sägs utgöra Amenhotep III som vaktar sitt tempel. Men om detta tvistar experterna.



En del av alla de statyer som pryder detta tempel. Jag kan råda alla som har det minsta lilla historiska intresse att åka till luxor. Ni kommer inte att bli besvikna!



Som ni ser är dessa statyer rätt höga. De är tydligen uthuggna på marken för att sedan blivit resta. Man måste beundra dessa gamla egyptier.



En av alla hieroglyfer. Man måste ju beundra färgen. Dessa hieroglyfer är ju utomhus och har överlevt alla dessa 1000 tals år av oväder och slitage.



Här är en av de statyer som pryder ingången. Jag kommer inte ihåg vilken gud som den skulle symbolisera tyvärr.



En skändad Scaramanga :D




Jag kan bara säga att eve ser ju lika het ut som vanligt :) Men det var väldigt varmt i luxor, vi ångrade bittert att vi tog jeans.

Efter detta tempel var det dags att bege sig vidare till Karnaktemplet. Det var det häftigaste jag någonsin sett. Ett tempel som är en hektar stort och helt i sten! Snacka om motivation för att bygga detta.



Här är väktarna som vaktar Karnaktemplet.





Huvudgatan i Karnaktemplet. Det var så enormt stort så bilderna kan inte göra verkligheten rättvis.



Eve poserar med hieroglyfer :)



Även jag ställer upp på en bild :)



Världens högsta obelisk finns oxå i Karnaktemplet :)



Härfrån kommer namnet Sara. Fågeln heter SA. och ringen symboliserar solen RA. SA + RA = SARA.



Dagens målare kanske har något att lära av de gamla egyptierna när det kommer till färgens hållbarhet. Det var grymt häftigt att se detta i Karnak.



Statyer fanns det väldigt gott om i Karnak oxå.

Det ska oxå tilläggas att Eve blev paparazzi i Karnak så är det någon som vill ha fler bilder så hör av er vi har ca 200 st av Karnaktemplet. :D

Tyvärr har jag inga bilder från konungarnas dal som vi har tagit. Det var strikt fotoförbud. Men vi har handlat foton, vi får se om jag lägger upp dem vid senare tillfälle.
Vad man kan säga om konungarnasdal är väl att det var super häftigt. Det är klart värt ett besök.
Men som vår guide sa, den enda graven som har hittats intakt är tutankhamuns. Den är ungefär lika stor som min lägenhet, och innehåller inga hieroglyfer och målningar. Han var ju bara 19 år när han avled. Ramses den III grav sträcker sig 165 meter rakt in i berget, och är otroligt smyckad. Färgerna ser ut som om de är målade för 10 år sedan på sina ställen. Undrar vad som fanns i den när han avled?

Shoppingen i Egypten kan man ju säga är sådär. Alla butiker säljer i princip samma sak. Men det är ju i princip bra om man inte får det pris man vill ha, så går man bara vidare till nästa. Jag kan ju säga att hela mitt köksbord är fyllt av souvenirer som behöver ställas upp någonstans :D



Jag provade oxå att röka vattenpipa i Egypten. Det smakade jätte gott med äppeltobak :)
(Fast jag tyckte det smakade hallon)



Man kan ju inte vara i Egypten utan att köpa ett terrorist kit. Fez & Turban :D

Städarna gjorde oxå sitt bästa för att ge oss en sån bra upplevelse som möjligt, om de fick dricks vill säga :)







Så detta får knyta ihop säcken om min och Eves Egypten resa. Det var absolut inte den sista resan vi gjorde tillsammans. Eve har en väldigt bra inverkan på mig, så att jag inte blir knäpp av stressen på flygplatserna :)

Sammanfattning av Egypten:

Maten = Usel, tur det fanns mcdonalds
Upplevelser = Kanon. åk hit om ni vill uppleva historia.
Shopping = Medel, alla säljer i princip samma sak.
Toaletter = Usel. Ta med er toapapper från hotellet.
Handsprit = Ett måste, det är grymt smutsigt i Egypten.

För er som vill veta lite mer om historia och de olika platserna kan jag rekomendera :

http://www.stalvik.com/Svenska/resfaktaegypten.htm#Luxor

Bra och enkelt skrivet, som sammanfattar det mesta.

Så nu kommer bloggen att återgå till det normala.

Mvh

Scaramanga

Egypten dag 5

Klockan ringde 06:00. Det var dags att kliva upp för att äta frukost. Jag kände oxå en stark stress över att jag började få dåligt med egyptiska pund.
Vi vandrade ner till matsalen och intog vår frukost. Det var inte någon större upplevelse, man kunde ha ställt högre krav på den med tanke på hotellets övriga standard. Men till min glädje upptäckte jag och eve att hotellet hade en bankomat, så jag passade på att fylla upp reskassan.
Ni kan kanske förstå känslan av att få ny-pressade egyptiska pund istället för sedlar som varit i omlopp i 20 år..... De gamla sedlarna krävde efter användadet en ordentlig sanering av händerna. :D Vi gjorde ju av med 2 flaskor handsprit på en vecka :).
Efter frukosten var det dags för att checka ut och avfärd mot pyramiderna.
Vi hade ju tur som bodde så nära, så resan var bara 3 minuter med buss.






Eve på väg ut ur cheopspyramiden. Ett av världens 7 underverk. :D



Som ni ser så är stenarna som pyramiderna är byggda av är väldigt stora. Den största stenen väger enligt forskarna ca 80 ton. Men genomsnitts stenen väger bara 2 ton...



Här blir eve fotograferad med en av de som sköter kamelritterna vid pyramiderna. Han virade en hemsk trasa runt hennes huvud som hon inte fick ta bort för honom.





Här bär det av på en kameltur/fotosession :D Vi blev råda att inte rida kamel vid pyramiderna pga av olycksrisken. Ja ni ser ju själv hur väl vi lyssnade.... :D Underlaget som vi rider över består av sand och stora stenar :)



Hej hej. detta blev en fin bild med tre pyramider i bakgrunden. :D



Dom kallar mig sheik Scaramanga :D



Här är vi vid utsiktsplatsen vid Gizaplatån. :D
Jag tycker det blev en super bild :D Eve är ju bara för snygg



Vem är mäktigast pyramiden eller Scaramanga? :)



Även eve besegrar pyramiderna :D



Denna bild var en lyckoträff. Vi blev helt plötsligt ensamma inne i en pyramid. Eve skyndade sig att hoppa ner i sten-sarkofagen som fortfarande står kvar inne i pyramiden. Så här ligger hon som eve farao. Härskare över hela världen :D
Hade vi blivit påkomna med detta tilltag så hade det nog blivit dryga böter och beslagtagen kamera. ;D



Dags för ett besök vid sfinxen :D Den var väldigt mäktig tycker jag.



Fan vad du smakar illa...... Har ingen hånglat upp dig på flera tusen år? :)



Har du en affär med en flera tusen år gammal sfinx eve?  :)




Kärlek under sfinxen :D



Sfinxen är ju bra snygg ändå. Tydligen var det muslimerna som såg till att hugga bort näsan på sfinxen för att visa att islam var överlägset alla andra religioner

Nu ska jag visa en vanlig syn i Egypten först så har vi liemannen.........



Fan jag tror jag dör, toapapperet är slut.....

Döden.



När man ser bidéslangen då var man glad att man hade stulit med sig toapapper från hotellet :D (Tack för tipset Jonas)



Trafik situationen i Kairo :D Ett enda stort Kaos.

Efter pyramiderna var det dags att besöka världens näst största basar



Denna basar var sjukt stor. Det var hur mycket folk som helst, men mycket prut vänligt. Jag önskar att vi hade haft mer tid här. Men vi gjorde en del fynd här. Eve handlade bla ett jätte vackert armband och en del andra sovunirer. Jag handlade bla bokstöd i brons. :D

Efter basaren gjorde vi ett stopp på ett papyrus institut innan bussen återvände till Hurghada. Vi var framme vid vårt hotell vid 23 tiden. Ni kan ju tänka vilken middag som hotellet höll varm åt oss. Just det sauterade grönsaker och ris....... SUCK. Jag åt lite gurka o tomater innan jag gick och sov, och stackars Eve åt inte mycket mer.

Mvh

Scaramanga

RSS 2.0