Livets outgrundliga vändningar :)

Ibland är ju livet helt sjukt. Jag har gått och dragit mig för i flera dagar för att tala om för min chef att jag sökt nytt jobb. När jag äntligen tog tjuren vid hornen idag och hostade ur mig att jag hade sökt ett nytt jobb. Ja då dröjde dt inte mer än 15 sekunder och jag fick ett erbjudande om ändrade arbetsuppgifter. :)
Mycket kan man ju säga, men det hade jag inte väntat mig.
Jag hade väntat mig ett betydligt jobbigare samtal helt klart. Jag hade målat upp en mental bild om att jag skulle få en sko av storlek 43 i min ädla bakdel alternativt en obekväm tystnad, följt av ett långt jaahaaaa .....
Men man har ju tur att ens egna fantasier är betydligt värre än verkligheten. :)
Tyvärr kan jag ju inte gå in på vad det var för arbetsuppgifter som föreslogs, dels för att inget är klart än och för det andra för att jag vet för lite om vad det innebär. Men när jag har fått informationen så lovar jag att delge er detta.
Imorgon är det dags för ett studiebesök på Saltåkvarn i Järna. Undrar just om Bruno har korkat upp skumpan? :D
Det ska faktiskt bli riktigt roligt att besöka Saltåkvarn. Jag brukar vara skeptiskt att åka på studiebesök, men detta känns enbart roligt.

Den senaste tiden måste jag faktiskt säga att det har gått väldigt bra på jobbet, man kanske håller på att få en nytändning? :)

I helgen kommer mamma o pappa ner till Stockholm för att delta i det traditionella julbaket hos syster. I år tänker jag försvara min titel helt klart. jag och Timpa krossade allt motstånd förra året. Jag undrar om det är samma lag i år eller om det blir en ny mix?
Hur som helst ska det bli jätte kul!! Jag hoppas jag hinner i väg på bolaget oxå så jag får mig en pepparkaks bärs. :D

Men nu är det dags för sängen

Ha det

Scaramanga

Resurser?

Ordet resurser, det måste ju vara milleniumets modeord. Jag vet inte hur många gånger per dag jag hör detta ord, i tidningar, bloggar, tv och alla andra sammanhang som passerar i vardagen. Det är VÄLDIGT vanligt förekommande när man pratar om den statliga/kommunala verksamheten. Är inte det märkligt?
Vad menar människor egentligen när man använder sig av ordet resurser?
Pengar?
Personal?
Eller är det något helt annat?
Jag tycker iaf att det är spännande för inom de statliga och kommunala verksamheterna verkar det alltid vara brist på något, Hur kommer det sig egentligen?
Kan det bero på att inom de statliga/kommunala väggarna finns det en inbyggd attityd mot förändringsarbete?
En bild som kommer tillbaka till mig är när jag passerar villervallan (dagiset) i Gnarp. Jag kanske är 8-10 år och tittar in på dagisgården och upptäcker att personalen står i solen och unnar sig en cigg medans barnen leker. Jag tänkte inte så mycket på det då, men jag brukar fundera på det nu i vuxen ålder. Om de hade tiden att stå och röka medan barnen lekte. Hur kommer det sig då att det saknas resurser?
Kunde dessa individer ha planerat om i sin vardag för att slutresultatet på arbetsdagen skulle ha blivit bättre?
Eve informerade mig om att det finns decibel mätare idag på dagis. Det måste ju vara jättebra, ingen ska ju behöva få sin hörsel förstörd på arbetet. Men samtidigt kanske man ska försöka att vara ute mer med barnen, då skulle inte dessa decibelmätare behövas.
Skolan är ju också ett fascinerande område där det alltid saknas "resurser". Högst märkligt egentligen. Kan det finnas samma problematik här egentligen? Jag vet inte hur många lärare som arbetade i gnarpsskolan när jag gick där. Men jag kommer aldrig ihåg att det fanns fler än tre rastvakter, dessa tre stog alltid i en grupp och pratade om sin vardag. Så mycket vaktande verkade de inte utföra. De kanske också skulle kunnat omfördela sin dag för att få ett bättre slutresultat.
Det svåraste man kan göra är att försöka få människor att förändra sin vardag. När förändringar eller extra arbetsmoment ska införas kommer det alltid människor fram som säger det kommer aldrig att gå, det hinner vi inte med. Det är väl försvarsmekanismen som slår till. Men det känns väldigt nedslående om man är den som driver förändringsarbetet. Men det lustiga är att om man bara är tydlig och meddelar att inga extra resurser kommer att tilldelas, utan att det ska ske inom befintlig arbetstid. Då formar sig människor efter det, och efter ett par veckor så har de fått in rutinen och kan faktiskt medge att det fungerar bra, trots det extra arbetsmomentet.

Jag tror att den statliga/kommunala verksamheten måste uppmuntra medarbetarna att utbilda sig, söka nya tjänster, erbjuda befordran. Annars kommer dessa medarbetare att fastna på sina positioner och istället för att utveckla sin position. Så kommer de att börja bevaka den. Då är det verkligen farligt.
Jag antar att vi inte har hört det sista av detta modeord "Resurser". Men för en gångs skull vore det roligt att få höra vad chefer/medarbetare/politiker egentligen menar när man uttalar ordet resurs.
Frågan man kanske skulle ställa sig är vad kan jag förändra i min vardag för att verksamheten ska flyta bättre?
Istället för vad kan andra tillföra för att göra min vardag enklare?
Detta är ju inget tillstånd som enbart råder inom den statliga/kommunala världen, den finns även inom den privata. Men eftersom man nästan enbart hör talas om den i samband med staten eller kommunerna så tyckte jag det var enklast att skriva utifrån det perspektivet.


Ha en bra dag

Scaramanga



Det var inte igår......

Det var inte igår man skrev, man får nästan lite dåligt samvete. Men tyvärr har det inte hänt speciellt mycket på slutet. Tråkigt nog. Men sånt är ju livet ibland. Nu väntar jag mest på att få höra min feedback om varför jag inte fick butiken i Mörsil..... Innerst inne känner jag ju på mig vad de kommer att säga. Men sånt är ju livet.¨
jag skulle behöva ha något att sysselsätta min hjärna med.... Jag har ju nu klarat av Super Mario på wii, så nu har jag inte heller det att slösa bort timmar på.
Men jag får kanske börja ta tag i träningen?  Jag vet inte, men något måste jag iaf hitta på.
Det vore kul att driva någon form av företag, även om det inte genererar så värst mycket pengar, så vore det roligt att skaffa sig erfarenheten.
Men hur som helst så ska jag försöka skriva lite oftare.
Men nu är det slut på inspirationen för dagen. I morgon ska jag ju jobba kväll. Då brukar det ju kunna hända lite roligare saker :)

Ha det bra

Scaramanga

R.I.P Drömmen om Mörsil :(

Som de flesta vet så blev det ingen butik i Mörsil. Tråkigt för mig, men denna gång så ska jag iaf få en muntlig feedback av den ansvariga handlarrekryteraren. Det känns ju bra iaf. Synd bara att det är så pass långt kvar, jag skulle inte få den förrän den 17 december.
Men den som väntar på något gott eller hur? Fast det vet man ju inte förrän man får höra vad hon har att säga. Man kanske har helt fel meriter? Isf skulle det bli väldigt jobbigt.
Men nu får vi glömma drömmen om Mörsil och fokusera på något annat så länge. Förhoppningsvis så kommer det andra butiker att söka inom kort.
Det värsta är ju detta med motivationen, det är inte lätt för egot att hela tiden få ett Tack, men Nej tack.
Jag har ju bara sökt 3 butiker, tänk på de stackarna som har sökt 5 - 15 butiker. De måste ju vara helt förstörda mentalt sett.
Men nu struntar vi i det och fokuserar mot nya mål. Jag har ju varit dålig på att blogga på slutet. Det beror till största delen på detta angående Mörsil. Men oxå på att Eve och jag har köpt ett Nintendo Wii, så det har försvunnit en del timmar framför det i helgen. Jag kan ju bara meddela att den stora matchen framför tv-spelet börjar idag då vi har fått vår andra handkontroll. :) Nu ska vi snart boxas skulle jag tro.
Scara Tyson VS Eve Ali.
Vem skall vinna valsberg deathmatch 1? :)

Jag ska försöka skriva mer blogg i veckan. Men nu är det dags att snöra på sig handskarna :)

Ha det

Scara Tyson





Här är vårt nya fritids nöje :D

Vilken skönhet va?

En kväll på karriärsklubben :)

Som de flesta vid det här laget vet så är jag medlem av SLHF:s karriärsklubb. Många tycker nog att det kan verka konstigt, för min bransch är väl knappast det man förknippar med ordet karriär. Men många människor lyckas med att skapa sig en god tillvaro, så jag känner att detta kan vara ett bra steg på vägen. Det främsta skälet till att jag är med är ju för att skapa mig ett nätverk.
Idag hade vi en föreläsare vid namn Ola Lauritzon, han är bl.a. grundare till www.giviktkoll.se med andra ord en ekonom som blev GI guru. Han höll en riktigt bra föreläsning för oss om vikten att se möjligheterna i vardagen.
Det var lärorikt att få höra på hans resa genom livet. Jag hoppas att jag kan ta med mig något av hans synsätt i min vardag. :)
Jag blir lika fascinerad varje gång jag deltar i dessa sammankomster. Det är väldigt lärorikt och nyttigt att sitta och lyssna på de andra medlemmarna om deras tankegångar angående vardagens olika skiftningar. Jag har ju haft oturen att komma in senare än de andra, så jag känner inte de andra så bra som jag skulle önska. Men samtidigt kanske det är bra? Jag har kanske en viss förmåga att ta rätt så stor plats om jag får tillfälle. :) Så det kan vara bra att hålla en lite lägre profil, tills man har kommit in i gruppen på allvar. :)
Men jag slås i varje fall av att mina kollegor är så insatt inom dagligvaru branschen. Men dt är ju bara trevligt att få höra om alla de inspirerande butiksbesöken och deras senaste aktiviteter för att höja servicen till kunderna.
Samtidigt känner jag att jag börjar fundera på vad jag egentligen gör i min vardag?
Inte för att jag inte gör någonting alls. Men hur kan jag öka servicen för mina kunder? Vad kan jag göra för att ta ytterligare steg på den mentala karriärstrappan?
Vilka värden/åtgärder skulle jag kunna jag kunna förstärka i butiken jag jobbar i idag, med mina nuvarande befogenheter? Hur ska jag få med mig butikslaget på att de små förändringar jag vill införa, hur skulle dessa kunna innebära ett ytterligare ett lyft för det totala intrycket?
Som ni ser så sätter dessa kvällar sina spår på den mentala aktiviteten. :) Men det är bara bra. Man behöver träffa inspirerande människor, som kan bidra med sina erfarenheter. Jag önskar bara att det var fler förunnat. :)
Sedan hoppas jag att något även fastnar i min hjärna, så att jag kan ta med det i min vardag.

Men nu ska jag ta min hjärna som går på högvarv och försöka smälta intrycken och få mig lite välförtjänt sömn.

Ha det bäst

Scaramanga


Då har man varit på karolinska i huddinge ...

Då har man varit på karolinska i huddinge igen. Man vet inte om man ska skratta eller gråta. 320 kr för 10 minuter. Jag får fortfarande ta körkort iaf men den dåliga nyheten är att jag måste betala mitt nya eeg på si så där 2500 kr... Sverige är verkligen på väg utför. Men det är väl bara att acceptera och betala. Jag tror jag ska ta eve till hjälp med att skicka in alla papper som behövs. Hon har ju ett betydligt bättre sinne för att hålla ordning på papper än jag:) men det får bli ett senare projekt. Hjärnan är ju fortfarande upptagen med att vänta på besked angående mörsil. Helt sjukt att man inte fått något svar än. Men sånt är livet. Nu ska jag åka in till stan och försöka få lite lunch innan jag skall tillbaka till jobbet. Ha det scaramanga


RSS 2.0