Ben eller telefonstolpar det är frågan?

Helgen har varit riktigt trevlig måste jag säga.
I frdags blev det pizza till middag och mys framför tv:n. Lördagen spenderade vi i Örby tillsammans med syster, Fanny & Kajsa. Vi spelade sällskapsspel och drack vin. Jag måste bara säga att syster favoritiserade ett visst lag, så att de fick fördelar. Men det lag som var sänt av gud till att ta hem segern vann i slutändan den rättfärdiga segern. (jag behöver inte tillägga att det var jag och Kajsa va?)
Detta slag kring spelbrädet kan jämföras med slaget mellan Saladin och kungen av jerusalem i Kingdom of heaven. :)
Det var inte lika blodigt, med ack så roligt. :)
Stridsropen kommer att ljuda länge till för den orättvisa behandlingen som mitt lag blev utsatt för.
Men som det nobla stridsropet lyder:
GOD WILLS IT!! Så avgick vårt ödmjuka lag med den totala segern. :)

I dag har jag och Eve varit ute och promenerat. Vi tog oss en tur till Liljeholmens galleria, det var dags att handla nya byxor.
Jag hatar att handla byxor det är det absolut värsta som finns. Därför drar jag mig för det så länge som jag kan.
Jag och Eve stegade in på Jack & Jones och jag kände svettningarna komma så fort jag passerade larmbågarna.
Vi gick genast  till byxavdelningen och då såg jag alla olika modeller.....
Loose fit, normal fit, low cut, mfl. Jag kände att paniken började komma krypande över ryggraden. Vi letade fram min storlek 34/32. Men vilken modell skulle jag välja?
Eve såg paniken i mina ögon och rafsade snabbt ihop ett antal olika jeans och puttade in mig i en provhytt.
Jag provad en rad olika modeller med fann att det egentligen inte var någon som passade mig. Då skickar Eve in ett par jeans med smala ben. Jag tittar på byxorna och tänker att Eve kanske är något på spåren här.. De var ju faktiskt snygga. Då var det bara en formalitet kvar, att prova dem.
Jag tittar mig i spegeln, flinar nöjt åt vad jag ser, och tänker att om 2 minuter är jag klar med detta projekt och på väg hemåt.
Jag börjar med att stoppa ner högerfoten och ska precis börja dra byxan över vaden, då tar det det tvärstopp. Jag svär för mig själv och undrar vad det är för fel? Står jag på byxorna? Jag tittar, men ser inget fel. Jag försker åter föra dessa byxor över mina slanka vader. Men det går bara inte. Det är tvärstopp vid vaden???
jag börjar fundera på om Eve har varit på barnavdelningen och hämtat byxor? Så jag blir tvungen att titta på storlekarna. Då ser jag att hon har burit in en storlek större än jag egentligen har 36/32. Jag funderar på vart världen egentligen är på väg, Ska man behöva ha levt på svältgränsen i 2 år för att komma i ett par byxor med smala ben? Jag har i alla år haft väldigt höga tankar om mina ben. och jag tänker inte acceptera att jag behöver köpa större storlekar bara för att världen ska få sukta över min ädla bakdel.
Jag informerade Eve att jag vägrade köpa byxor i större storlek än 34/32, i så fall skulle jag hellre gå byxlös.
Eve hade ju väldigt roligt åt mig och skrattade åt mina utläggningar angående den djävulska klädindustrin som bara vill maximera sina vinster och därmed gör kläder i close-fit modell för att minska materialkostnaderna. Detta resulterar i att normal byggda människor får ångest och behöver köpa större storlekar än de egentligen behöver.
Jag måste säga att Eve gör det bra som står ut med mig ibland, och jag kan faktiskt säga att jag kom hem med ett par byxor i storlek 34/32 innan det var klart. Men det kostade mycket ångest och en del svett. :)

Nu är det dags för att hoppa i säng, imorgon stundar åter en rolig dag.

Ha det

Scaramanga


Ledig dag!

Idag är man ledig. Fast tyvärr är det ju så att ju äldre man blir detso mer arbete medför det att vara ledig. Det tycker jag är oerhört märkligt.
När man var yngre kunde de lediga dagarna börja med ett tv-maraton för att när kvällen kom krönas med en välkyld norrlands guld 2,8 och en pose som enklast kan liknas med att göra en "Al Bundy".
Hittills idag har jag:
1. Handlat frukost.
2. Tvättat.
3. Lyft tillbaka badkaret till badrummet. (Jag förstår hur detta låter, men vi hade besök av våra gemensamma vänner Andreas och Barbro. Det medförde att lägenheten behövde anpassas för att alla skulle kunna använda alla utrymmen. Därför fick badkaret campa i köket. Det är väl nu ca 1-2 månader sedan, så det var kanske dags att det fick flytta tillbaka igen.)

Tyvärr blev det ingen fest i Gnarp i helgen heller. Det hade varit kul att få åka upp och fira El grande i helgen. Det hade varit väldigt roligt, och jag känner att jag behöver ha väldigt mycket roligt nu. Jag läste ett citat på facebook häromdagen. "Livskvalitet! Å jag mår så bra av sånt här!" Jag tyckte det var ett underbart citat. Jag hoppas att jag kan vara den som utropar det högt nästa gång. :)

Jag har oxå sett till och skaffat mig lite nya vuxenpoäng. Jag har gått med i Svenska turistföreningen. Det var en mening som jag aldrig trodde att jag skulle säga. Men det verkar som om rebellen Scaramanga sakta börjar på att brytas ned till att bli en i mängden. Om ett par decennier kanske man får för sig att rösta på socialdemokraterna oxå. Hemska tanke.
Men anledningen till att vi gick med i turistföreningen är ju att man får bra rabatter på kläder och dylikt. Både jag och Eve behöver helt nya kläder tills nästa gång vi ska fjällvandra.
Jag känner att det kommer nog att bli en betydligt längre tur nästa gång. :)

Ha det bäst
Scaramanga






Scaramanga under lediga dagar i yngre tappning?



Framtiden? O herre min skapar vilken mardröm.


En vecka efter Johans 30 års kryssning.

Nu har det på dagen gått en vecka sedan vi åkte på Johans 30 års kryssning. Det tar längre och längre tid att återhämta sig. Det kan väl inte bero på åldern? I så fall blir jag djupt deprimerad.
Denna gång gick ju seglatsen med silja Galaxy. Det var första gången jag åkte med den och det var en angenäm upplevelse. En sak som jag kan rekommendera mina läsare är att nästa gång ni åker satsa på en dyrare hytt. Det är skönare att vakna upp bakis i en svit än i en fis luktande 4-bädds hytt under vattnet. :)
Hur kommer det sig att när man åker på kryssning så lämnar man vettet vid kajen? På något sätt så begriper man ju inte om man går och sover 05:30 så kommer du att må hund dagen efter, men det är ju inget man bryr sig om när man känner sig som danssalongens egen husgud.
Jag förstår fortfarande inte varför Eve inte har gett upp sina försök med att dra med mig upp på dansgolvet, är hon inte trött på att få blånaglar?
Men samtidigt är väl det en av höjdpunkterna med kryssningarna, dålig dans och billig alkohol. Men vad roligt vi hade ändå, det var faktiskt en av de bättre kryssningarna jag har varit på, även om jag missade frukosten. Men som min goda vän el grande senare påpekade frukost det dricker man väl i hytten? Mat är endast ett sekundärt behov. Det ligger faktiskt en hel del i det påståendet.
En fråga man oxå måste ställa är varför har Silja installerat övervakningskameror på dansgolvet och discot som sänds live till alla hytterna ombord?
Är det för att sänggående resenärer ska få skratta åt de stackarna som fortfarande står på dansgolvet kl 05:00 och skakar på rumpan?
Jag vet inte, men lite kul var det iaf.
Morgon efter gick i tysthetens tecken. Visst är det konstigt att en båt som har låtit så mycket ett par timmar tidigare kan vara så tyst. De få människorna man såg var väldigt noga med att inte släppa golvet med blicken.
jag handlade lite taxfree, och nej ingen alkohol enbart konfektyr. Jag har slutat handla taxfree alkohol sedan jag för ett antal år sedan åkte finlandsfärja och köpte två plattor med öl och de går sönder på landgången. Ölen rullade, folket skrattade och jag förbannade mig själv. Därför köper jag aldrig mer taxfree alkohol. Anledning nummer två är att det är för stor ansträngning att bära eländet med tanke på förtjänsten.

Jag vill än en gång passa på att tacka alla som var med och gjorde Johans 30 års kryssning till en riktig höjdare.

Kryssningens stora frågor:

Hur kommer det sig att delar av mänskligheten fastnar i stereotypa bilder av något de vill vara?
Är det imagen eller innehållet som gör människan?

Ha det bäst.

Scaramanga

Vilken härlig vecka!

Igår kom man hem från ett två dagars besök i Håverud. Det var ett studiebesök som anordnades av A´la carte och färskvaruklubben. Jag måste säga att det var otroligt bra.
Jag kommer att skriva lite mer om detta, när jag får lite mera tid. Men det var väldigt vackert att vakna upp och kunna se ut över vättern. :)
på lördag avgår Silja Galaxy. Då äntrar vi båten för att fira Johans 30 års dag. Det kommer att bli en upplevelse det kan jag lova. :)
Jag och Eve har till och med satsat på att hyra en bättre hytt än normalt. Så nu är det bara att hoppas att verkligheten lever upp till bilderna.

Ha det bäst

Scaramanga


RSS 2.0