5 kg extra mandom eller en egen himlakropp?

Idag var det åter dags att ge sig ut på min ny etablerade joggingrunda.
Jag måste säga att det gick betydligt bättre idag, än igår.
Jag orkade jogga hela rundan, utan att stanna en enda gång. Om 2 veckor om jag håller i detta så måste jag börja springa två varv.
Men nu ska jag göra en sak som ni inte kommer att uppleva många fler gånger. Jag ska be om ursäkt :)

Jag vill härmed be alla gravida kvinnor om ursäkt!!

Jag har i ett tidigare liv inbillat mig att gravida kvinnor ofta sitter för mycket stilla.
Idag upplevde jag själv hur det kan komma sig att det är så. Jag är inte speciellt överviktig, men visst finns det ett antal kilo som gärna skulle få försvinna inför beach säsongen. Men idag när jag var ute och joggade så upplevde jag att magen började röra på sig, det var ingen skön känsla. Det kändes ungefär som om 5 kg hade hamnat i omloppsbana kring min kropp. Jag brukar alltid säga att det är kärleksvikt som vid lämpligt tillfälle ramlar ca 20 cm nedåt och förstärker det manliga organet. Men idag när jag var ute och joggade och det kändes som om jag var en egen himlakropp med en 5 kg måne i omloppsbana, så insåg jag att jag hade felat i mina tankegångar. Numera så  känner jag bara beundran för hur gravida kvinnor klarar av vardagen.
Det kan inte vara lätt att bära omkring på den extra barlasten.
Jag hoppas att min egen måne med tiden minskar, jag kan bara inbilla mig hur det känns när gravida kvinnor har fött sitt barn. Det måste vara en befrielse.

Än en gång gravida kvinnor ni har numera min sympati!

Med bästa hälsningar

Himlakroppen Scaramanga

Himlakroppen Scaramanga skådas bäst runt vinterviken eftermiddagar mellan 16:00 - 17:00 :D



Min första joggingtur ..... :)

Än är underverkens tid sannerligen inte förbi. Jag tog mig ut och joggade runt vinterviken. :D
Det är faktiskt så att jag är väldigt kaxig över detta. Jag ska säga att det tog emot att börja jogga, det kändes ju inte som jag direkt. Jag kände mig helt enkelt stört löjlig.
Hur ska det egentligen se ut när en dåre med alien fötter kommer löpande med klövarna pekade i 45 graders lutning åt vardera håll?
Ni förstår säkert att det inte var lätt för mig att släppa detta, när jag likt Bambi på hal is tog mina första stapplande steg....
 Jag har faktiskt min image att tänka på. :)
När jag äntligen hade kommit över den första dosen med ångest, så fick jag häng på ett sådant där "joggingpar", jag kände att jag helst av allt ville springa om dem, men för första gången gav jag upp på förhand. Det hade ju inte varit vackert om jag hade blivit omsprugna av dem vid ett senare tillfälle bara för att jag blev trött. Nej Scaramanga har ju fortfarande sin stolthet. Jag vägrar att förlora, även om motparten inte vet om att vi tävlar.
Så jag valde för första gången i världshistorien att inte försöka tävla mot andra. Jag joggade vidare och kände verkligen hur usel kondis jag har. Ett tag trodde jag hjärtat skulle lägga in om pension, men skam den som ger sig.
När jag kommer fram till liljeholmen så har Bosse, Benny och Sune Alkoholist satt sig ner på en av bänkarna som finns utmed strandkanten för att avnjuta ett ordentligt beachparty. Bosse Alkoholist tittar med vattniga ögon upp på mig när jag kommer och springer, sedan  utbrister han:
- Ja grabbar, han var nog långsammast idag. HA HA HA
Jag möter Bosses vattniga ögon och ler, samtidigt som jag tänker för mig själv:
- Säg en sak till!!! Ge mig en anledning att stanna, och trycka ner ölburken i halsen på dig.
Tur för mig så valde Bosse att inte säga något mer, han ville nog hellre avsluta strandpartyt med de andra killarna :)
Jag klarade faktiskt nästan av att springa hela sträckan som jag hade gett mig ut för att klara innan sommaren var över, jag blev tvungen att gå ca 150 m i mitten. Men det var ju rätt bra ändå, för någon som aldrig har joggat förut. Eller vad säger ni?

Ska vi summera dagens träningspass, vad fick jag ut av det?

* Ångest.
* Hånad av Bosse Alkoholist.
* Träningsvärk.

Är det inte underligt vad man utsätter sig för egentligen?
Behöver jag tala om att jag funderar på att göra om det hela imorgon?

Ha det bäst

Scaramanga

Om ni hör på tv, att de har siktat ett UFO runt vinterviken imorgon, så är det bara jag som har varit ute och försökt träna. :D



Jag kanske ska bjuda Bosse, och grabbarna på en skvätt ur min träningsflaska? :D


Åldersnoja eller bara knäpp?

Då har det åter landat ett rymdskepp i Scaramangas huvud.
Det måste vara den enda förklaringen, för hur ska man annars förklara att jag har inbillat mig själv att jag ska kunna börja springa?
Senast jag sprang en längre sträcka var när jag gick 3 året på gymnasiet, då sprang jag 2 km på 25 minuter med ett trasigt knä. Tack vare det fick jag en 2:a i gympa. jävla gubbe....
Fråga mig inte hur denna idé har fått fäste i min hjärna, men jag tror det har något med att jag vill bevisa något för mig själv sedan jag slutade röka. Jag kanske vill se om lungorna fortfarande fungerar?
Jag tror inte att det har något med åldern att göra, för jag vaknar varje morgon och tittar mig i spegeln och tänker, MUMS! Så ålder är ju egentligen uteslutet.
Men någonstans har det ju skett en tankevurpa, varför ska jag utsätta mig för löpning/joggning när jag aldrig har hållit på med det?
Jag har inget bra svar på det idag, men det kan ju ha att göra med att jag är för bekväm att åka iväg till västertorp för att besöka gymet. Sen ser det rätt härligt ut när människor kommer springande,
Förutom par som tränar löpning tillsammans.... Då är det bara ett steg kvar sen är det lika träningsoveraller som gäller, och så långt har det inte gått ännu.
Jag fick skynda mig i väg  till intersport idag för att köpa nya skor, så nu måste jag helt klart använda dem. Jag har en svag känsla av att jag skulle få höra det annars....... :)
Men hur kommer det sig att det ska vara så förbannat krångligt att köpa skor?
Är det jag som har berikats med ailiefötter?
Provar man en sko så passar den på längden men inte på bredden.
Passar den på bredden kan man ju odla tomater i framkant på båtarna.
Skulle man trots allt hitta något exemplar som hjälpligt uppfyller kraven på längd och bredd, ja då saknar dessa stöd för hålfoten ...... 
Jag kan ju bara säga att om inte Eve följde med mig när jag handlar skor, då skulle det aldrig ske några inköp.
Eve springer skytteltrafik mellan skohyllorna och mig. Olika prisklasser, märken och storlekar testas. Sedan är ju färgerna av betydelse oxå, jag vill ju inte se ut som lady gaga i spåret. :)  Eve äger ju något som jag inte äger någonting av i princip, och det är tålamod. 
Jag vet inte hur många skor vi provade idag men det var nog iaf 15 - 25 par, och  den människan är ju otrolig för hon ger verkligen inte upp. Hon bara fortsatte att hämta olika skor, medans jag kände stress-svetten tränga fram i pannan. Kan det vara så att mina fötter inte är gjorda för att ha skor?
Ett tag funderade jag på om det inte skulle vara enklare att härda fötterna över öppen eld, för att sedan springa barfota. :)
Det fungerar ju för olika stammar, varför skulle det inte fungera för mig?
RUN, RUN LIKE THE WIND SCARAMANGA!!!!
Jag hade turen att Eve till slut hittade ett par skor som hjälpligt uppfyllde alla kriterier angående form och icke Lady gaga-het. Eve kanske är trött på att leka sjuksköterska, hon vet ju hur det brukar sluta när jag försöker bli ett med naturen. (Förra sommarens björkkram, i färskt minne) :D
Så imorgon är det upp till bevis, klarar kroppen av att springa 50 meter?
Jag har som mål att klara ett varv runt vinterviken innan sommaren är över.
Så om ni inte hör av mig något mer så vet ni att jag kämpade tappert men stöp efter 30 meter. Men varje gång ni hör vinden susa, då vet ni att det är Scaramanga som är ute och springer!
RUN, RUN LIKE THE WIND SCARAMANGA!!!! :D

Nu ska jag sova, det kommer nog att behövas :D

Ha det bäst

Scaramanga





Borde kanske heta Run this way?

Våren kommer och jag längtar till Gnarp....

Hur kan det komma sig att man längtar till Gnarp?
Det hör absolut inte till vanligheten, men jag har kanske fått något hårt i huvudet. Vad vet jag?
Jag har spenderat min eftermiddag med att fundera lite över gamla minnesbilder från denna by. Det finns väldigt många roliga minnen. jag tror det är dessa som kallar på mig. Jag vill att det ska bli sommar och att jag ska få närvara med mina vänner och dricka öl.
Somliga i min närhet tror att jag har ställt till det så pass mycket för mig, med det så kallade bloggbråket. Att jag aldrig kommer att kunna återvända till byn. :)
Jag vet inte om det ligger något i det, det får framtiden utvisa. Det enda jag vet är att jag inom kort kommer att återvända.
Det börjar bli dags för en vecka i Gnarp. Det är många personer som förtjänar att få ett besök. :)
Jag har faktiskt inte varit i byn sedan i julas.
Men som sagt, jag återvänder strax och var så säkra på att jag kommer att meddela datum. :)
Jag har ju också läst på hela hälsingland.se att Gnarp är känt för nya saker. Nämligen statoil reklamen.
Jag har inte sett den själv ännu, men jag hoppas att den är bra och visar Gnarp från sin bästa sida.

Jag drömmer mig iväg....
Jag drömmer om att politiker och boende börja ser Sörfjärden som en tillgång...
Denna tillgång utvecklas till en av Sveriges största framgångar inom turism....
De boende uppskattar glassbarer, solstolar, volleybollnät, barer och mängder av turister...
De boende såg sin chans att tjäna pengar på alla dessa soldyrkare....
Politikerna städade stranden varje dag....
Politikerna snabbhanterade och förenklade alla tillstånd som näringsidkare behöver för att driva sin verksamhet....
Min dröm kan fortsätta länge till, men vad är det vi ser i fjärran?
Det är Scaramanga som kommer ner till playa dela Sörfjärdo iförd speedos och i bakgrunden spelas denna fagra hymn .......







Satan jag vaknade upp!
Vad inbillade jag mig?
Politiker och boende i Sörfjärden skulle aldrig utveckla stranden och dess omkringliggande naturtillgångar......
Det som skulle kunna bli Gnarps största attraktion håller helt enkelt på att gå förlorat på grund av att alla ser till sitt egen intresse.
Synd tycker jag, men Gnarpsbornas ögon kanske mår bättre av att inte se Scaramanga iförd speedos.
Men visst vore det bra om Sörfjärden utvecklades?
Varför ser människor utveckling som något negativt?
Jag hoppas att det sker en förändring någon gång.

Jag vill glida runt på playa del Sörfjärdo iförd speedos och kunna köpa mig en öl eller glass utan att behöva transportera min vackra bakdel flera kilometer.........

Ha det bäst

Scaramanga

Stockholms svar på Günther? :D

Vilken super vecka!!!

Scaramanga är tillbaka i Sthlm. Eller rättare sagt jag kom tillbaka i onsdags men nu har resan och alla intryck sjunkit in. :)
Som sagt så besökte jag Göteborg tillsammans med SLHF:s Färskvaruklubben. Det var verkligen en blandad skara med människor. Jag tror att åldern skiftade mellan 20 och 65. Alla med sina egna erfarenheter och syn på sitt yrke. Det var väl bara jag egentligen som var en utböling, eftersom jag inte har mina arbetsuppgifter i någon del av färskvarulinjen.
Men jag blev väldigt bra mottagen och jag känner att jag lärde mig en hel del.
Personligen uppskattade jag besöket hos bröderna Nilssons charkfabrik mest tror jag. Men det kan ju ha att göra med att jag arbetar mycket med egenkontrollen i butiken. Vi kan ju enkelt säga så här, jag tror inte vi ska uttrycka så stor ångest över att arbetet med egenkontrollen är så omfattade för oss i butik. Vi kan ju bara säga att hela fabriken var indelad i zoner och det gick nog inte att gå mer än 2 meter utan att springa på en informationslapp angående egenkontrollen. :)
Jag tyckte det var riktigt kul.
Vi fick ju också äta mycket god mat. Jag kan varmt rekommendera Kummel med blå musselskum som vi fick på restaurang Gabriel som ligger i fiskekyrkan. http://www.restauranggabriel.se 
Jag måste säga att jag blev orolig när det framkom att vi skulle få Smögen räkor till förrätt. Jag har ju inte handskalat räkor sen jag gick i högstadiet, men det gick riktigt bra.
Vi hade ett trevligt hotell vid namn Morningstar hotell som ligger mitt på avenyn. Det var inte det största hotellet, men trevlig personal och trevligt inredda rum.
¨
Om man ska göra en snabb uppskattning i några få ord så måste de bli:

* Trevliga upplevelser.
* Roliga människor.
* God mat.
* Ett utökat nätverk.

Resan var väldigt bra. Skulle jag få chansen att åka igen, så tvekar jag inte en enda sekund.

En annan rolig nyhet kom i brevlådan igår innan jag gick till jobbet, Jag fick mitt stipendium för business School!!! Jag kan tala om att jag blev väldigt glad och nu hoppas jag bara att jag blir antagen utan problem. Skulle ju vara tråkigt att få stipendium och sedan inte komma med. :)
Men det brukar ju inte vara några problem.
Så den 7 maj klockan 16:30 så tar man emot stipendiet på Clarion Hotell. Efter utdelningscermonin så stundar det galamiddag. Ni förstår kanske att jag är rätt nöjd med min vecka hittills. :)
Skönt att ha något att se fram emot i höst. :)

Stackars Eve blev kvar i Uppsala i går, hon kom inte hem på grund av stormen. Det känns skönt att veta att Sverige 2011 är så sårbart att ett träd lamslår halva landet.
jag hoppas att hon lyckas ta sig hem idag, hon är ändå lycklig lottad som har vänner i Uppsala som hon kan sova över hos. Tänk på de stackarna som fick sova på stationen.
Jag lider med mälardalens hårt prövade tåg resenärer, och nu är det dags att huvuden börjar rulla.
Ansvariga för underhållet och driften borde omedelbart ställa sina platser till förfogande. Det vore det enda ärliga att göra mot alla resenärer.

Ha det bäst!


Scaramanga


Då sitter man på tåget mot göteborg. Jag m...

Då sitter man på tåget mot göteborg. Jag måste säga att det är ett trevligt gäng som ger sig av mot göteborg. Tycker lite synd om reseledaren hittills har han sprungit runt 4 ggr för att försöka lösa deltagarnas lunch önskemål. Själv ska jag äta brässerad kumel. Vad det nu egentligen smakar. Men man måste ju våga smaka. Eller hur? Dagen verkar bli riktigt full bokad men jag hoppas att det blir riktigt trevligt. Det känns så :)


Vårblomstren har åter vaknat, alla uppmanas att se upp!

Då har man åter jobbat helg. När man jobbar helg i mitt yrke bör man förbereda sig på att bli överraskad.
En negativ sak med våren är att den för med sig att en viss kategori av människor tinar fram....
Dessa människor kommer i alla möjliga former, storlekar och samhällsklasser. Men gemensamt för de alla, är att de har ett ruskigt dåligt förhållande till alkohol.
Märkligt att de försvinner med vintern, men kommer fram till våren, Vad gör de under dessa 4 månader?
När jag stod där i godan ro och skötte mina sysslor så stegar en av dessa tidiga vårblomster fram till mig.
För att ni ska få synen klar för er så slut ögonen.
Tänk er en man på ca 190 cm
Ca 50 år.  
Smal kroppsbyggnad.
Ovårdat hår.
Väldigt stor öl mage och en för kort t-shirt. L
Lägg också till att han hade med sig sin nyvunna kvinna som han måste göra allt för att framstå som macho macho man, milt uttryckt.
Som sagt, han stegar med darriga bestämda steg fram till mig....

VB - Vill du ha en smäll?
S - Bjuder du på en smäll idag?
VB - Ja det gör jag, han ler mot sin kvinna och flinar sensuellt.
S - Vem ska du bjuda på en smäll då?
VB - DIG!
S - Det låter väl onödigt. (I mitt lugna sinne så börjar adrenalinet flöda)
VB - JAG KAN OM JAG VILL!!
S - Du kan ju få försöka, men du ser ju inte så stabil ut!
VB - Jag är full som en pelikan!!
S - Och du ska ändå ge mig en smäll?
VB - Jag kan om jag vill, han tittar åter på sin kvinna som ler upphetsat.
S - Då tycker jag du ska försöka, men jag ska ge dig ett förslag gå hem och väx en halvmeter så har du kanske en chans.
VB - Men, men, men.... Han tittar mot sin kvinna, men hennes glöd är borta. Hon ville se blod men fick nöja sig med en verbal förminskning av sin man.
VB - Jag älskar er här!! snyft snyft snyft.
S - Ursäkta?
VB - Ni är alltid så snälla mot mig...
S - Var det därför du skulle ge mig en smäll nyss?
VB - Ja men ni är snälla, ni respekterar mig.

Då kände jag att det var dags att gå därifrån. Man kan inte i ena sekunden villa slå någon för att i nästa sekund älska samma person. Men han kanske levde efter devisen, den man älskar agar man. Vad vet jag? Det blev i alla fall ytterligare en rolig historia från arbetet. :)

Imorgon åker jag till Göteborg, för att delta i färskvaruklubbens studieresa. Färskvaruklubben är en klubb med butikspersonal som samlas och prövar olika färskvaror. Detta är första gången jag deltar i dess sammankomster. Det ska iaf bli väldigt spännande och jag är tacksam att jag fick chansen att åka. Det kommer att bli väldigt roligt att få utveckla sitt personliga nätverk en del samtidigt som mat får prova mängder av olika färskvaror.

Vi kommer att besöka Feskekörka & Bröderna Nilsson Delikatesser.
Ni kan ju gärna ta en tur in på deras sidor och titta om ni har lust. :)

http://www.feskekörka.se/

http://www.brodernanilsson.se/


Årets första vårblomster kan ju enbart hedras med en låt. :D
Ni kan ju vänta till 1.03 in i låten då dyker de riktiga macho männen. :D
Han i svart mössa och solglasögon kanske kan vara reklampelare för vintermodet :)
Vi kan ju komplementera hans outfit med ett par foppadojor så är hela saken klar.
Sedan är det bara att ställa frågan. Undrar just var han bor?






RSS 2.0