Stipendie sökande.

Dagen har till stor del handlat om att söka ett nytt stipendium. Denna gång är det dags för att söka
Business School Program 2
“Verksamhetsstyrning för ledare”.
Det verkar verkligen intressant. Det vore roligt att få gå på utbildning, det är ju snart 2 år sedan sist. Sjukt vad tiden går fort egentligen.
Man var ju rätt trött på studier den där fredagen då man vaknade upp på ett hotell i Göteborg med kraftig baksmälla, men med ett vackert diplom.
Jag måste säga att utbildningen som jag gick senast är den som har gett mig absolut mest i utbyte. Då tänker jag både på det innehållsmässiga och alla trevliga människor man mötte.
Det vore roligt att ha en återträff och se vad alla höll på med idag. En del vet man, men andra har man ingen kontakt med alls. Det känns ´lite tråkigt faktiskt.
jag hoppas verkligen att jag får detta stipendium, det vore extremt bra med tanke på min fortsatta karriär.
Flera andra från mitt arbete har också sökt stipendium och jag håller tummarna för att de också ska få ta del av denna möjlighet.

Men nu är det dags att slå sig ner framför tv ett tag.

Hoppas ni får en bra dag

Scaramanga


Tack för en god match Sheriff Bengt!

Eve med flera har starkt avrådit mig från att skriva detta inlägg. (Eve med flera gjorde liknelsen bensin över öppen eld)
Men vore jag egentligen Scaramanga om jag lät bli?
Jag vill bara tacka dig Bengt sheriffen af Gnarp för en god bloggmatch. Jag trodde att du skulle hålla ut längre än en vecka. Men eftersom du tystnat så antar jag att du dragit dig tillbaka från bloggfronten, det hade varit roligt att få ett kapitulationsinlägg från dig. Men din tystnad fungerar lika bra.
Jag antar att du vänder andra kinden till?
Hur blir det med min avvisning från Gnarp nu när dina verbala missiler har tystnat?
Jag antar att jag kan riva det testamente jag upprättade?
Jag vill än en gång tacka dig för en god match. Det har varit väldigt roligt och lärorikt, jag hoppas att du känner detsamma.
Jag hyser inget agg mot dig, och ser dig som en värdig motståndare.

Gå i frid broder Bengt, nu när dina sporrar har tystnat.



Scaramanga




Man kan ju inte vinna varje gång :)

Gnarps sheriff behöver en ny ämbetsskrud.

Hej Sheriffen. Läste din blogg ikväll och som alltid så finns det tillfällen för att le.
Jag måste som alltid börja med att länka till Sheriffens blogg så läsare från andra breddgrader än Gnarp kan hänga med.

http://bpantzare.bloggagratis.se

Jag måste återigen tacka för att du läser min blogg och lägger så stor del av dina dagliga tankar till att fundera ut bitska kommentarer till mina bevingade ord.
Hur känns det Bengt att ha ett Scaramanga beroende? Du torde vara den första.
Sedan måste jag bara fråga gillar din fru att du ger henne epitetet bondläpp?
Jag funderade bara eftersom du tänkte hänga mig för ärekränkning, när jag tog upp frågan om SVT:s inslag, men när du självmant ger henne detta epitet. Då ska hon bara acceptera?
Jag tänkte bara på min egen situation, hade jag varit i närheten att uttrycka mig i dina ordalag så hade jag varit en man som fått sova på soffan. Men då glömde jag att du är Bengt, Sheriffen af Gnarp. Du är ju utnämnd av byn att försvara dess ära mot både inre och yttre fiender. Men hur är det egentligen med din ämbetsskrud Bengt?
Har människorna (dina vänner) som utnämnt dig till väktare över hela Gnarp gett dig en ämbetsskrud av rang?
Jag bara undrar annars är jag beredd att betala din nya ämbetsskrud. Jag föreslår ett par förgyllda foppa-dojor med texten Gnarps sheriff på toppen, kombinerat av en mysdress av One size fits all modell och valfri huvudbonad. Vill du köpa The Scaramanga hat så är den din för endast 2500 kr. Ett fullgott alternativ till truckerkeps. Jag är ju villig att bidra med en stor del av det ekonomiska bidraget till din ämbetsskrud. Det verkar ju inte mer än rätt eftersom jag är den störste brottslingen enligt dig.

Jag måste be dig Bengt om ursäkt, att kalla dig fördomsfull var ju helt felaktigt. Du är en pragmatisk herre som vill stödja friskolereformen. Men min fråga är varför startar du inte bara ett arbetsläger? Då skulle du med din makt kunna inspärra oliktänkande och samtidigt utnyttja dessa stackare till att städa bygden. Då skulle du kunna klättra ytterligare ett steg på maktstegen och skaffa dig ännu större inflyttande.  Du skulle kunna expandera ditt inflyttande till att inte bara gälla Gnarp. Du vet ju att Jättendal och Harmånger ligger inom ditt räckhåll.

Jag såg också att du hade ett tilltänkt samarbete med ryssarna. Behöver vi fråga vem som skulle bli ledare för denna fagra republik? Skulle du vara den enda sanna vägen till upplysning? Vad skulle huvudstaden heta?  Skogen af hopp? City of justice? Stad af helbrägdagörare?
Du har säkert ett mycket vackrare namn på gång, men delge mig gärna. Jag och folket vill gärna falla på knä och tillbedja den store sheriffen. Vi vill se din vackra profil och känna att ledaren är med oss. För ett snedsteg och vi skickas till arbetslägret.

Jag vill också passa på att be om ursäkt för att jag sade att inflyttningen till Gnarp skulle minska sedan detta inslag sändes. Jag vill bara meddela sheriffen af Gnarp att turismen troligen kommer att öka på grund av dig. Många av mina medarbetare tror att jag har hittat på sheriffen af Gnarp som ett alterego till mig själv. När jag sedan berättar att du är en högst verklig person av kött och blod. Blir de alldeles lyriska och vill genast besöka bygden för att se dig med egna ögon.  Du har blivit till en legend.
Jag råder dig att begränsa ditt patrullområde under sommarmånaderna till statoil och pizzerian. Då kan människor stanna och fotografera dig, du kan berätta om ditt arbete och sälja biljetter till lägenheten där den tragiska händelsen ägde rum.
Både bygden och du kommer att vinna på detta. Du har börjat bygga den nya legenden om sheriffen af Gnarp.

Sedan tror jag att både jag och mina läsare hoppas på ett svar på detta påstående:

jag häcklar inte människor utan sammanför bara associationer. Jag är alltid objektiv och på 30 minuter kan jag bevisa ett statistiskt samband mellan antalet fall av gonorré och importerade bananer.

Jag måste säga att det var det mest intressanta du skrev i ditt inlägg käre Bengt.
Hur ska jag göra med mitt testamente Sheriffen? Jag har ju inga skulder att föra vidare?

Din tillgivne vän

Scaramanga


Hej bengt. Trevligt att se att du är bered...

Hej bengt. Trevligt att se att du är beredd att ta detta till nästa nivå. Känns bra att veta att jag kommer att behöva upprätta ett testamente. Tyvärr har jag inga skulder som behöver ärvas. Bara en fantastiskt rolig blogg. Jag återkommer med ett lite längre inlägg när jag kommer i kontakt med en riktig dator.


Howdy sheriff Bengt!!

Innan jag börjar med dagens inlägg i debatten om foppadojans vara eller icke vara i den stereotypa klädkoden för gnarpsborna, så måste jag lägga in en länk till sheriff Bengts blogg så att alla som inte är bosatta i Gnarp får den stora äran att ta del av denne mans visdomsord. Hoppas det är okej med dig Bengt, annars vet du att det som vanligt bara är att höra av sig så modererar jag om i min blogg. Med detta sagt så kommer Bengts blogg adress här:

http://bpantzare.bloggagratis.se/

Börja gärna med att läsa Sheriffens visdomsord innan ni går över till att läsa mina bevingade ord.

Jag vill återigen ta detta tillfälle att be din kära hustru om ursäkt för de påhopp hon anser sig drabbad av från min sida. En fråga som har växt fram inom mig är dock, hur kommer det sig att hon inte har hört av sig själv?
Hon verkar ju vara en driven och framgångsrik kvinna, jag har svårt att tänka mig att hon inte skulle säga till mig riktigt ordentligt om hon hade lust. Men då hade jag inte fått äran att diskutera med Bengt, och då tror jag att mitt och många andras liv hade varit betydligt tråkigare.

Jag läste idag din blogg och nu har jag funderat. Hur kommer det sig att du kan göra dig rolig över flickorna som lämnade Kiruna och reste i Stockholm i 30 dagar och återkom med en del drag av typiska Stockholmsepitet. Men när jag hävdade att foppatofflor och truckerkeps ingick i Stockholmarnas fördomsfula tankesätt angående norrlänningar, då blev jag ett öppet byte för att häckla och jämföra SS utmärkande av judar med en Davidsstjärna.
Jag säger inte att jag är bättre än dig, men däremot att vi är lika goda, fördomsfulla och retsamma människor. Det kan jag stå för. Jag har fördomar, tråkigt men jag är människa.

Jag läste också att dina vänner visste att du var värre än en Sheriff. Det lät spännande, om du vill så får du gärna delge mig en av dessa titlar. Då kommer jag fortsättningsvis att använda mig av din självvalda titel.
Läste också att du hade varit ett befäl vid fjälljägarna, Grattis! Tyvärr fick jag aldrig tillfälle att göra debut inom moder Sveas väpnade styrkor.(Tur för Sverige kanske?)  Men det känns ju tryggt att veta att du har vakat över våra gränser med din starka trupp. Var det ryssarna ni skulle hindra från att skövla moder Svea?
Hur skulle du känna igen dem? Hade de några särskilda kännetecken? Eller skulle du skjuta på alla som kom från öst?

Det känns iallafall tryggt att veta att du numera vaktar Gnarp. Jag kommer att sova betydligt bättre de fem dagarna per år som jag besöker Gnarp, när jag vet att Sheriff Bengt patrullerar bygden med sin slöa morakniv. För det kan väl inte vara så att det är mig som din vassa verbala och mycket slöa fysiska kniv vill straffa?
Jag har ju intrycket av att du arbetar med att vårda människor med dina kärleksfulla händer, då passar väl inte en morakniv in i bilden?

Sedan fick jag inget svar av dig hur vi skulle göra om jag ville besöka Gnarp. Måste jag skicka in en ansökan i förväg, eller räcker det om jag faller på knä inför dig och ber om nåd? Eller är jag banlyst för tid och evighet av Gnarps sheriff Bengt?

Jag hoppas och tror att jag slipper Bengts ilska och slöa morakniv. För en mer rättvis och rättfärdig sheriff kan väl inte finnas på denna planet?

Jag ber återigen om ursäkt och ber om sheriffens förlåtelse.

Jag vill ju återvända, jag vill inte vara rädd för Sheriffens vedergällning.

Hoppas ni får en bra kväll

Scaramanga

Gnarps svar på Emil.



Tack till Sverker Söderström.

Jag vill passa på att tacka Sverker för den fina kommentaren:

Vill ge Dig, för mig obekante Scaramanga, beröm för den drivna stilismen. Kunnandet att skriva alldeles utmärkt har Du - precis som vännen Pantzare.

Jag lägger ingen "bedömning" om de personer som figurerade i inslaget. Alla, även Du och jag, åsätts "bedömningar". Den med de mest påkostade kläderna behöver inte vara proper innanför skalet. Jesus torde ha haft en tämligen enkel mantel.....

Att orten Gnarp, och Nordanstig, behöver en allmän uppstädning och uppsnyggning är däremot odiskutabelt. Vi är hemmablinda för förfallet - och blir som i TV-inslaget utsatta för ett förlöjligande. Raserade skyltar, som "Badrocken" vid södra E4-infarten, är outsägligt fula. Något enkelt som vi borde börja med att fixa. Nizze har tagit upp det i tidigare sammanhang

Det värmer att få detta beröm av en människa som försörjt sig på det skrivna ordet.

Tack än en gång.

Scaramanga

Brev till herr & fru Pantzare.



Jag vill börja med att beklaga om jag sårat era känslor. Det var inte min mening. Men jag inbjuder er gärna att läsa mitt inlägg en gång till och fundera på varför ni är upprörda?
Jag skrev mitt inlägg grundat utifrån svts perspektiv, och för människor som aldrig har besökt bygden så måste det vara svårt att skaffa sig en rättvis bild av vad bygden har att erbjuda. Hela inslaget var kraftigt vinklat för att få bygden att framstå som döende. Vad tänkte ni egentligen själva när ni såg inslaget om vårt älskade Gnarp?
Såg det ut som en levande och blomstrande bygd?
Jag lägger ingen personlig vikt vid personerna som medverkade i inslaget, jag känner ingen av er, och jag anser att ni har er rätt att leva ert alldeles förträffliga liv i bygden.
Jag är ledsen Bengt om jag kostade dig värdefull nattsömn. Det var inte min mening. Men jag känner mig hedrad av att du väljer att spendera dina nattliga timmar framför min blogg.
Jag hoppas att du har lyckats återhämta förlorad sömn.
Jag gillade det du skrev om din fru i mitt kommentars fält och i din egen blogg. (Vill du att jag ska mörka bort hennes namn i kommentars fältet så är du välkommen att höra av dig.)
Din fru verkar vara en riktigt trevlig kvinna och väldigt belevad. Blev mäktigt imponerad av att hon kan fem språk.

Du ska få en kort presentation av mig:
Scaramanga
32 år.
Förvärvsarbetare.
Sambo. (Ja bengt, jag funderar också hur Eve står ut med mig)
Behärskar endast tre språk (Svenska, engelska och gnarpsmål)
Glad hemvändare 5 dagar om året.
Lycklig utböling 360 dagar av året.
Dryg översittande bloggare enligt vissa, hysteriskt rolig bloggare enligt andra.

Jag hoppas denna avbön friar mig från sheriff Bengts ilska. Jag skulle också vilja be Bengt om amnesti de ca 5 dagarna jag befinner mig i Gnarp/år. Då kan vi kanske vara vänner. Det skulle ju vara jobbigt om man fann "Scaramanga Wanted dead or alive" affischer över hela bygden. Hur ska vi lägga upp det Bengt? Vill du att jag skickar in en ansökan till dig om att få besöka bygden, eller är jag helt klart bannlyst för tid och evigheter?
Jag är glad över att du valde att inte göra några personangrepp på mig i min blogg, jag trodde du var en stor man med vända andra kinden till attityd.
Ditt inlägg om mig på din egen blogg, var faktiskt humoristiskt skrivet. Att du tar mig på så stort allvar, ser jag som en stor ära.
Men var bara snäll att undvara dina åsikter om att jag är likställd med Adolf Hitler. Jag kan vara kvinna men inte nazist.
Det är faktiskt bara ca 70 år sedan en galning störtade Europa i krig. Låt oss inte göra om hans dumhet bara för ett par foppatofflor.

Er tillgivne

Scaramanga

Dagens fråga går till Ann-Louise Hult. Varför skulle jag ta upp ICA Stjärnan, när de inte nämdes i inslaget?
Ann-Louise är även välkommen att lägga ett bud på "The Scaramanga hat"

Vem vill bo i Gnarp?

Jag tittade häromdagen återigen på det numera ökända avsnittet av Veckans brott med allas vår hus gug Leif GW. Jag vet inte vad som är värst. Att ett mord har skett i Gnarp eller SVTs fina filmning av min födelseort. För en människa som aldrig har besökt Gnarp så måste svts val av gnarps ambasadörer vara det yttersta tecket på att alla fördomar om "bondläppar" är på väg att besannas. Kvinnor går omkring i foppatofflor året runt även i snödrivor. Männen pryder sina ädla intellekt med diverse kepsar eller mössor som skänkts av lokala företag... och bygden har gett upp sina försök att se hel och levande ut. Företagarna bryr sig inte om att laga trasiga skyltar och det som får visa på livsandan i bygden är en rostig vindpinad röd bock jävel.
Jag vet inte om svts inslag med de numera rkskända Gnarpsborna ska hyllas eller fördömmas men jag har nog personligen aldrig skämts så mycket för att ha mitt ursprung i samma by som dessa lokala ambasadörer och lokal patrioter. Men man måste erkänna att det har gett sverige något att prata om, jag har blivit tillfrågad av flera personer som vet att jag har mitt ursprung i Gnarp om det verkligen är så där det är? Är alla människor på det viset? tillhör kepsar och foppatofflor den allrådande klädkoden?
Hur kommer det sig att inget var helt i hela byn?
Är de människor som visades i programmet ett sanningsenligt snitt av befolkningen i övrigt? eller lyckades svt välja ut lokala orginal som ambasadörer för byn?
Som sagt är det ju inte så lätt att svara på dessa frågor, jag gillar Gnarp, jag gillar att återvända ett par dagar om året. Men när jag såg detta program så skrattade jag på utsidan med på insidan grät jag. För på något sätt så visade ju svts program en ögonblicksbild av gnarp en vanlig snöig vardag. De hårt arbetade gnarpsborna var på arbetet kvar var orginalen som uttalade sig i tv och gav Sverige en bild av bygden som kommer att bli väldigt svår att tvätta bort.
Men nu kanske kommunen kan börja att satsa på mordturism lägenheten var ju fortfarande tom och det borde ju finnas arbete som biljettförsäljare och guider för de orginal som för alltid befäste bilden av gnarp i det svenska folkets medvetande. :)
Eller som de bevingade orden löd, där det finns en tupp finns det en hönsgård alldeles bredvid ........
Förhoppningsvis kommer detta program iaf att leda till att byns företagare börjar se om fasaderna på sina företag annars kommer den vindpinade rostiga bocken att fortsätta gråta ......
Såg precis ett inlägg på facebook av en Gnarpsbo, 3000 gnarpsbor till 2021...... Då for de 2000 innevånarna som bor där idag verkligen börja arbeta i sänghalmen för de amasadörer som bygden sände ut till resterande av det svenska folket har nog förhindrat all form av nyinflyttning till denna by.
Om de inte rör sig om vm i 100 m snödrivehoppning iförd foppadojor. Då kommer befolkningsmängden att skjuta i höjden :)

Jag hoppas att människor ser detta inlägg med glimten i ögat, men det kan ju väcka en tanke om hur man marknadsför bygden i det svenska folkets medvetande.

Ha det

Scaramanga


Här är adressen till inslaget för de som vill se:

http://svtplay.se/v/2318127/mordet_i_gnarp



Alla hjärtansdag 2011.

Då har det åter blivit dags för att fira en av de stora kommersiella dagarna på året. Många har under dagen beklagat sig för mig angående denna dekadenta dag.
Men jag måste faktiskt säga att jag tycker att det är väldigt trevligt att få fira lite i mitten av mörkaste februari även om det inte blir några stora utsvävningar. I år valde jag och eve att gå på tre vänner, vår lokala krog här i kransen. Det var väldigt trevligt och vi fick oss en god middag.
I år valde jag att ge eve en liten annorlunda present. Hon fick nämligen ett brev med två olika alternativ på presenter.

Brevet såg ut som följande:

Alla hjärtansdag present!

Alternativ 1

Bli modell för en dag!!
Modell för en dag
Sotiga ögon eller galasmink? Våra professionella makeupartister hjälper dig att få den look du vill ha. 
Scaramanga bjuder dig på paket nummer 2 vilket motsvarar 15 st. bilder.
Några tips inför ditt besök
Ta med 2 valfria ombyten, vilken stil du vill. Huvudsaken att det är något som du känner dig bekväm i. Är du osäker? Ta med flera plagg så hjälper våra modeassistenter dig att välja.
Du kan vara hur konservativ eller sexig du vill med dina plagg. Har du idéer eller önskemål så kan du framföra dem för oss så hjälper vi dig på bästa sätt att få önskat resultat.
Styla gärna ditt hår själv. Inför fotograferingen så har du möjlighet att låna plattång , locktång samt stylings produkter. Kom gärna osminkad, om du använder smink, ha så lite som möjligt.
Beräknad Tid: ca. 2- 3 timmar (med reservation till att vissa förseningar kan förekomma).
Bokning: Tel: 08- 20 00 71- Mail:
[email protected]
www.modelhouse.se  BARNHUSGATAN 4 111 23  STOCKHOLM

Alternativ 2

Zorbing för två!!

Tycker du att berg- och dalbana känns väldigt 90-tal?
Då är zorbing den perfekta presenten!
Testa på den galna sporten som importerats från Nya Zeeland (såklart). Ner blir upp och upp blir ner när man rullar, studsar och tumlar utför! En upplevelse som garanterat väcker barnasinnet...

·         Galen och snurrig upplevelse för två!

·         Rulla tillsammans i Zorben

·         Gapskratt och underhållning!

Upplevelsen Zorbing för två
Zorbing innebär att man rullar nedför en sluttning, fastspänd i en gigantisk uppblåsbar boll. Bollen eller Zorben som den kallas är ca tre meter i diameter och består av två lager. Den inre bollen är där ni som "Zorbonauter" sitter fastspända i selar mittemot varandra. Ett luftlager mellan den inre och den yttre bollen fungerar som stötdämpare. När man väl är fastspänd inne i Zorben börjar det roliga, ni puttas helt enkelt ut för en sluttning, och väl nere på platt mark igen fångas zorben upp i en fålla. Det är svårt att beskriva, ni måste helt enkelt prova själva....

http://www.liveit.se/upplevelser/upplevelsepresenter-zorbing

 

Varsågod och välj :D

Nu åtestår bara att se vad eve komme att välja. Kommer hon att välja att föreviga sitt vackra jag eller kommer hon att avliva stackars Scaramanga i en rullande zorbing boll........ Men visst var det en ganska rolig idé?

Men nu ska jag ta och hoppa i säng, imorgon är en ny dag :D

Ha det

Scaramanga

Idag har livet verkligen varit surt. Inte ...

Idag har livet verkligen varit surt. Inte bara dagen hela veckan egentligen. Jaja vi får väl hoppas på att fortsättningen blir betydligt bättre. Annars kommer jag att skrika högt


Örbys nymfer :D

Då var 33% av jobbar helgen avklarad :) nu återstår bara resten så är det 4 veckor till nästa gång:) blev precis inbjuden på schlager kväll i örby imorgon. :) undrar om man vågar gå man har ju inte så bra hörsel ändå. Vore jobbigt att vakna på söndag morgon och vara helt döv. Man har ju hört att nymferna i örby kan ha den inverkan på en mans öron:) man kan ju alltid fråga jonas om man inte tror på legenden:)


Fredag morgon.

Godmorgon.
Idag har man varit och tittat på det som kan komma att bli mina nya arbetsuppgifter inom en snar framtid. Tråkigt att jag fortfarande inte kan berätta vad det är, men sånt är livet :(
Jag kan bara säga att vårt besök på en butik ute i årsta idag ledde till ännu fler frågor och än mindre svar. Man önskade ju att det hade varit tvärtom men nu ä det ju som det är. Men förhoppningsvis så fattas det ett beslut i början av nästa vecka, det vore ju skönt att veta hur den närmsta framtiden kommer att se ut.
I övrigt är det inte så mycket som händer denna helg, jag jobbar så det kommer att bli väldigt lugnt. Jag borde försöka hinna med att åka ut till fruängen och hälsa på lille Kian. Det känns som om det börjar bli dags. Jag få ringa Vulva och höra vilka planer de har inför lör/sön kväll.
Men nu ska jag slå mig ner och spela lite call of duty black ops, jag förstå att det blev årets spel 2010. Grymt kul, jag har ju klarat själva spelet nu och börjat spela online. Sjukt svårt. Men grymt kul.

Stort grattis oxå till Barbro som fyller år idag!!! Hurra Hurra Hurra


Då är man åter på väg till jobbet efter at...

Då är man åter på väg till jobbet efter att ha varit ledig igår. Det måste ha varit den mest händelselösa dagen på länge. Det häftigaste som hände var att jag frostade av frysen. Imorgon ska jag iväg och titta på vad som kan komma att bli mina nya arbetsuppgifter i butiken:) vi får hoppas att det går bra iaf. Men jag har blandade känslor inför detta. Ha det bra scaramanga


RSS 2.0