Tjenis

Mycket har hänt från min senaste uppdatering. Mycket positivt och lite negativt. Precis som det ska vara med andra ord.
Vi börjar väl med det positiva?
Jag och Eve var på en väldigt trevlig grillkväll ute i fruängen i helgen. Mycket gott att dricka blev det. En ganska stor smula för mycket för min del. Men vi tackar deltagare och värdar för en fantastisk rolig helg. Vi får göra om det snart.
Det negativa med det hela var ju baksmällan som kom som ett brev på posten. :( Man lovar sig själv varje gång att man ska dricka mindre, tyvärr i mitt fall så verkar det vara en läxa jag aldrig lär mig.
Men nu dröjer det nog ett bra tag tills nästa gång. Men det kan ju ha att göra med att jag jobbar helg i helgen :)
En annan positiv sak är att jag och eve har sökt ett lånelöfte, så vi ska kanske börja titta på ny lägenhet. Vi blev preliminär beviljade 1. 6 miljoner. Men det vore ju kul att komma under det.
Så vi får se. Jag tycker iaf att livet flyter på i en ganska angenäm takt för tillfället. Personligen mår jag betydligt bättre idag än på mycket länge. :)
Jag känner verkligen att det finns en stark tro på framtiden.

Men nu ska jag sätta mig och surfa runt lite.

Ha det gott

Scaramanga

Helgen

Nu har man för första gången träffat svärmor och eves bröder. Det blev en mycket trevlig helg. Eve hade ju sin diplomeringscermoni i Uppsala och hela familjen kom ner för att fira.
Jag måste säga att jag gillade eves familj, de var jätte trevliga.
Eves familj kom ner på fredagen, jag jobbade ju sent och fick träffa dem en snabbis innan det var dags för att bege sig till Örby för att sova. Eves familj sov i vår lägenhet.
På lördagen var det bara att bege sig till Uppsala för ceremonin Det var riktigt trevligt. Fast man önskade ju att somliga av talarna hade tagit sitt uppdrag på lite större allvar och tränat lite. Istället för att stå och rabbla klyschor från scenen. En annan fråga som väcktes var är det ett krav att ha struligt hår och illa sittande kostym för att bli en av hövdingarna på universitetet? :)
Men det hela var trevligt och efter ceremonin var avklarad begav vi oss åter mot Stockholm för att inta middag på en grekisk restaurang i fruängen. Varför åt vi där kanske ni undrar? Det hela berodde på att restaurang tre vänner är stängd för stambyte.
Vi hade bokat bord för 7 personer och när vi kommer fram till restaurangen så blev vi hänvisade till ett bord för 6 personer. Vi frågade hur det kom sig? Men vi fick till svar att det var de största bordet de hade.
Jag kände att mitt humör höll på att ramla ihop. Men vi klämde ihop oss iaf och när maten kom så blev jag positivt överraskad. Det var riktigt gott.
Efter middagen begav vi oss hem till kransen för att äta tårta.
När tårtkalaset oxå var avklarat begav vi oss till örby för att sova ut, jag tror att jag lyckades vara vaken i 5 minuter efter att jag hade lagt mig i sängen. Jag var helt slut.
Men på det hela var det en toppen dag, jag måste säga att eve var snyggast på hela ceremonin :)
Jag tänkte förnöjt med ett leende på mina läppar:
My baby is smoking hot :)
På söndagen var hela gänget inne i stan för att fördriva lite tid innan eves familj skulle åka hem. Vi såg högvakten vid slottet och passade även på att inhandla en tårtspade. Eves bror höll med mig, varför ska man köpa en tårtspade när man kan använda en köttkniv som idag? :)
Men vuxenlivet springer fortare och fortare in i mitt liv. Från köttkniv till tårtspade, undrar vad nästa steg blir? Man kanske börjar fundera på at handla storpack av spagetti, börjar dricka whiskey istället för folköl.
Ja vuxenlivet kommer verkligen med stormsteg :D

Ha det bra

Scaramanga



Lyckohjulet?

Jag har nu haft oturen ett par gånger att slå på tvn och behöva bevittna detta tragiska tv-program. Varför bestämmer man sig att blåsa liv i ett tv-program som dog en naturlig död under 80 eller 90-talet?
Sak samma är det väl egentligen. Men jag funderar på vad dess programledare egentligen tycker om sitt arbete? Programledare är Hans Wiklund och Hannah Graaf. Båda dessa har ju lett betydligt bättre program och varit ytterst framgångsrika. Det måste kännas hemskt för dem att numera behöva leda detta program.
Speciellt Hanna Graaf ser lidande ut i tv rutan när hon i högklackade skor och tight svart klänning glider fram och försöker se sexig ut. Hela försöket faller platt och ser bara tragiskt ut! Medan hennes ögon skriker JAG VILL INTE!! TA MIG HÄRIFRÅN!!! Hans verkar ha förlikat med sin roll och gör ett bra jobb, men stackars lidande Hanna. jag riktigt lider med henne. Det märks att hon absolut skulle vilja göra något annat.
Jag hoppas att Tv3/Tv8 snart väljer att befria Hanna från sitt lidande och lägger ner programmet för alltid.
Jag kan förstå att unga som är nya i branschen gör allt för att få leda ett av alla dessa lekprogram som går på dagtid, Men Hans och Hanna har ju varit med ett bra tag nu och borde få göra bättre produktioner än detta. För det känns som om de har blivit placerade i den stora frysen av tv-kanalerna.

Men det är ju bara min åsikt.




Städa och feja svärmor anländer på fredag :)

Idag har jag haft sovmorgon, jag hade en av mina mest produktiva dagar på hemma fronten igår på mycket länge. Eve har ju sin diplomeringscermoni på lördag. Så eves mamma och syskon anländer till oss på fredag kväll. Jag började gårdagen med att överdosera kaffe, jag vet inte om det hjälpte egentligen. Men jag fick iaf energin att börja med städningen. Jag har lyckats städa lägenheten så bra att de kan inte ha gjort ett bättre jobb efter saneringen av bengtsson. (Mannen som borde i lägenheten innan mig, blev knivmördad av sin kompis)
Efter städningen och ytterliggare en överdos kaffe så bar det av till stan för att köpa lite nya kläder. Man måste ju vara snygg när man representerar Eve i Uppsala på lördag.
Jag har alltid avskytt att handla byxor, allt annat är roligt att handla men byxor är ju en riktig plåga. Jag smög runt ´på gallerian som katten runt het gröt och kände att svetten började rinna i nacken. Jag valde att gå till JC för att inhandla mina jeans. Jag hade tur och fick hjälp på en gång. Det underlättade plågan. Efter mitt stopp på JC var det raska steg mot Åhlens för att handla en skjorta. Jag gillat att handla skjortor på åhlens de har ett bra utbud och väldigt trevlig personal. Jag hittade en skit snygg skjorta från Stenströms som satt som gjuten på mig. Men prislappen var ju inte lika rolig 1200 spänn för en skjorta. men va fan tänkte jag, man måste ju få vara snygg någon gång :) (Eve valde senare på kvällen att kalla mig för märkes homo :D )
När alla kläder var inköpta så var det bara att bege sig till optikern för att beställa linser och därefter raka vägen till Örby för att mata feta Frans. Feta Frans är ju systers katt, han är fruktansvärt bortskämd och vägrar äta torrfoder. Han äter bara någon snuskig kattmat från coop som luktar skit! jag tror jag kommer att få begära snuskighets bidrag från syster när hon kommer hem :)
När Frans var matad så begav jag mig hemåt mot det lugna Midsommarkransen, där jag avnjöt en gourmé måltid bestående av pasta, krossade tomater och vitlökspeppar. Behöver jag säga att eve var borta? :D
Eve var ju i Uppsala och tog bort tandställningen, hon blev skitsnygg !!!
Efter middagen var det egentligen bara att gå och lägga sig. Under natten hörde jag en röst i huvudet "Städa och feja svärmor anländer på fredag". Jag vet inte om det är jag som börjar bli nervös? Men något måste det ju vara. Men vi får se till att charma svärmor på fredag. :)

Men nu ska jag ta och äta lite frukost.

ha det gött

Scaramanga


Posten en gammal död vän .....

Vad ska man säga om postens avreglering. Den har ju varit i kraft ett par år nu. Förr så fick man hem sitt avi och fick springa runt halva Sverige för att lyckas hämta ut det av någon sur gammal posttant. Denna posttant hade antagligen jobbat inom posten i minst 50 år, hon hade tappat det mesta av service intresset. Hennes största dröm bestod av att längta tills det var dags för stängning klockan 16. 16:01 var betongbunkern låst och skulle du komma in då var det bara att planera en stöt på värsta jönssonligan manér. Naturligtvis så var detta dömt att misslyckas och allt som oftast vandrade man hemåt med svansen mellan benen, dagen efter fick man jobba halvdag för att kunna ta sig till utlämningsstället och förhoppningsvis få ut paketet. (Detta var enbart om det inte fanns några skavanker på leget eller annat som den gamla posttanten kunde störa sig på, fanns det så var det bara att åter bege sig hemåt och återvända med nationella insatsstyrkan för att lyckas hämta ut paketet dag 3:) )

Nu ska jag berätta en sann historia för er som jag och eve upplever ett par dagar innan påsk. Nu när posten är avreglerad så har de gamla sura posttanterna pensionerats och ersatts av jourlivs biträden som har ett ännu sämre mått av service, än de stackars gamla posttanterna. Dessa nya utlämningsställena ligger ju oftast väldigt bra till för konsumenten och har betydligt längre öppettider. Men när det kommer till kompetens, språk och vilja att leva upp till sin roll på marknaden som postombud då föll korthuset ihop väldigt fort. Posten har gett dessa butiker/företagare ett super läge jämfört med sina konkurrenter på den lokala marknaden. Det vore väldigt intressant att veta vilka kriterier som låg till grund för posten när de tog beslut om vilka som skulle få axla ansvaret för en gyllene marknad med service och merförsäljning av vilka varor dessa sk näringsidkare kan tänkas kränga..... Jag skriver så kallade på grund av att det inte finns något mer passande ord för dem, de är inte matbutiker och de är inte kiosker. 

Nu kommer historien:

Jag och eve bestämde oss för att skicka postägg till våra yngre släktingar. Vi hittade jättebra paket som var avsedda för ändamålet, dessa var oxå tillverkade av posten och delades ut vid godisavdelningen i en butik vi besökte. Det stod tydligt markerat att man skulle sätta dit 4 frimärken för att få skicka 200g godis inom Svea rikes gränser. Sagt och gjort vi inhandlade godis och frimärken och gick hem för att posta paketen. Vi upptäckte att det fattades ett frimärke, men då kom vi på den smarta lösningen att vi springer iväg till postombudet så kan vi lämna in dem på en gång. :D
När vi äntligen kommer fram till kassan så frågade jag om de hade hämtat posten för idag,
- Nää kompis, det lugnt. Det går bra att lämna vaaaa.
- Vilken tur, vi behöver ett frimärke till. Sen vill vi skicka dessa 4 paket.
Han tittar på paketen och sedan lägger han dem på vågen, Efter vågen tar han fram en ram i pappp som ska föreställa ett brevinkast.
- Kompis Va, du måste betala skrymmande avgift va.
- URSÄKTA?? Och varför i hela helvete då?
- Går inte in i lådan va. (Dumhuvudet står och försöker föra in vårt paket genom sin ram i papp.
- Menar du allvar? Du ser att paketen är från posten va?
- Java. Måste betala.
- Då kan jag ju lika bra ta mina paket, gå ut genom din dörr och kasta dem i brevlådan och på så vis undvika din jävla skrymmande avgift?
- ja va kompis, jag gör ju bara mitt jobba, va.
- TA HIT MINA PAKET NU!

Jag stormar ut ur denna sk butikslokal och kände hur min ondske ven i pannan bara pumpade. Det var tur att Eve var med annars hade jag nog fått ett psykotiskt utbrott och hotat detta postenombud med terrordåd :). Men det stackars ombudet hade tur att eve var med. Hon har gott inflytande på mig och mitt humör. :D
Jag brukar stödja alla avregleringar i samhället, men tacka vet jag bittra posttanter än en gnidig jourlivs ägare, som ser pengarna rulla in pga att de är ensamma i området med tjänsten och alla tvingas besöka dem.
DET ÄR FEL OCH JAG TÅL DET INTE!!!!!

De som gjorde sig skyldiga till att avreglera posten borde få stå till svars!!!!!!!!

Jag vill ha mina bittra tanter tillbaka de hade iaf kompetensen!!!!

Ha det bra

Kommer att bli en flitigare bloggare framöver!



Vila i frid min gamla vän, din paketutlämning är död !!


RSS 2.0