Pasta eller komage det är frågan?

Idag har planeringen inför vår fjällvandring kommit in på maten. Jag har under de senaste dagarna haft en del betänkligheter om vad vi ska ha med oss på denna tur.
För att stilla våra funderingar tog jag och Eve och vandrade iväg till den lokala butiken för att få lite inspiration.
När vi börjar att spekulera över olika matalternativ så märks det omgående att det är två helt olika smaksinnen som ska enas om en gemensam meny.
Eve hävdade att jag överhuvudtaget inte åt någonting. Vad är det egentligen för fel på burkskinka och makrill i tomatsås?
Jag hävdade att dylik mat var till för människor utan smaklökar. För vem ... utsätter sig för att äta skinka som har stått i ca 1 år på butikshyllan och när man öppnar den så är den täckt av ett gelétäcke?
Man kan ju få akut matförgiftning av mindre.
Detsamma gäller ju makrill i tomatsås, självklart kan man ju välja att äta denna anrättning. Men ställ er frågan varför är fisken täckt av tomatsås?
Det självklara svaret är att höja vikten och låta konsumenten betala för tomatsås. Sen behöver jag väl inte tillägga att det är ju kattmat!!
Eve fortsätter sin vandring genom konservhyllan och tittar lystet på ravioli, fiskbullar och pilsnerkorv. Hon tittar på mig och suckar djupt.
Sedan utbrister hon:
E - Om vi någonsin får barn, så hoppas jag att de ärver mina smaklökar och inte blir lika kräsen som du!
S - Jag är väl inte kräsen?
E - Du äter ju ingenting!
S - Jag äter i princip allt, men jag tänker inte betala för något som jag tycker smakar illa. Och speciellt inte om jag ska fjällvandra i flera dagar, då är väl maten rätt viktig?
E - Absolut, men du tycker ju inte om något.
S - Jo men jag väljer att välja bort det.
E - Men så kan man väl inte diskutera?
S - Jo så länge jag betalar så måste jag ju få välja vad jag ska äta. Om jag blir bjuden är det ju en annan sak.
E - Jag tror knappast du har provat makrill i tomatsås. Det är ju så gott!!
S - Det har jag visst, och det var inte gott. Men du kanske skulle vilja testa den här konserven! (Jag håller fram en burk med skivad komage i tomatsås)
E - Usch, vem äter det?
S - Thailändare. det är de enda jag vet som äter komage.
Vi skrattar båda två och går vidare mot pasta hyllan och hittar där ett par olika rätter som vi båda kunde enas kring.

Så vår matlista inför fjällvandringen kommer att bestå av:

Knorr spaghetteria Carbonara x2.
Knorr spaghetteria Bolognesse x1.
Knorr pulversoppor x2.
Varmakoppen x3.
Chokladkakor.
Skrattande kon mjukost.
Bröd.
Kaffe.
Oboy.
Eves nöt och russinblandning.

Det lät väl gott?

Någon som har något mer förslag på vad man ska ta med sig så är ni välkomna att höra av er. Alla tips mottages tacksamt!

Man måste ju tänka på kylkedjan när man ska gå på tur, man vill ju inte bli magsjuk mitt på fjället!! :)
Det skulle kunna bli en jobbig upplevelse. (Tänk på det när ni ger förslag)


Ha en bra kväll

Scaramanga








Hur kan man få för sig att äta detta snusk?




Blivande fjällvandrare eller hemlösa?

Idag har Eve varit och köpt ett tält till vår fjällvandring.
Det blev ett Everest travel bike 2. Det hade kostat 999 kr. Men Eve hittade ett som var på rea och fick det för endast 499 kr. Detta är ett två mans tält. Men det hade ändå en vattentäthet om 3000 mm. Det måste ju vara ganska bra ändå med tanke på priset.
Efter middagen tittade Eve på mig och frågade om vi skulle gå ut och pröva att slå upp tältet. Jag höll med, och vi tänkte först gå till svandammsparken. Men vi besinnade oss efter att vi hade börjat tänka på att vi skulle se ut som två hemlösa som slog upp sitt natthärbärge. Vi hade tur och hittade en undanskymd gräsplätt på vår innergård. Här kunde ju "bara" hela huset skratta åt oss. Det är ju lite bättre än att hela området skulle skratta åt oss.

Så tältbyggandet tog sin början .....



Det gick faktiskt betydligt bättre än jag hade förutspått. Vi fick faktiskt ihop vårt tält utan att blodet började flyta. :)
Jag hoppas bara att det hela går lika bra när vi har vandrat tre mil och är ordentligt hungriga :)
Men det tror jag.:)



I ett tält på valsbergs gränd liten Eve tittar ut .....

Så här blev resultatet av vårt tältresande. Visst blev det bra?
Nu hoppas vi bara att det håller för vindarna vid Sylarna oxå. För nu är det bara ca 4 veckor kvar tills det är dags att besegra ytterligare ett berg. :)

Ha det

Scaramanga




Vi hoppas att vi möts av samma väder för det är hit vi ska till Sylarna.

Pizza eller tacos det är frågan? (En dag på Gröna lund)

Då har man överlevt ännu en helg. :)
Denna helg har vi haft eves syster Hilma på besök. Det har varit väldigt trevligt.
Gårdagen spenderades på Gröna Lund. Tur som jag har så arbetar Fanny där just nu, så hon fixade gratis entrébiljetter åt oss och rabatt på maten. Sedan åkte hon de värsta åk"attraktionerna" med Hilma.
Tack för det Fanny.
För hur man kan kalla det för åk"attraktioner" det går över mitt sunda förnuft. Döds"attraktioner" vore mer lämpligt tycker jag. Tro inget annat än att Eve köpte nästan samtliga bilder på mig när jag åker dessa attraktioner Man kan väl säga att jag bidrog till många skratt under gårdagen.....
Min rädsla för karuseller där man sitter löst med fötterna tror jag har att göra med när jag och Gosa åkte paragliding i Turkiet. Fy fan vad rädd jag var. Varje gång jag sätter mig i en karusell så återkommer denna känsla av att jag skall lossna och falla ner mot en flinande ond död som tvår sina händer. Men man ställer ju upp för gänget och åker ändå, även om döden är nära i varje sväng eller hur?
Men nu åter till detta med maten.
Vi var och skulle äta lunch på en av de lokala restaurangerna inne på Gröna Lund. Tjejerna hittade direkt vad de ville ha. Eve & Hilma tog grillad entrecote Fanny slog till på en Cesarsallad. Själv fann jag mig stående och stirra på matsedeln. Det fanns ju mycket gott. Jag var inte direkt sugen på en pizza, men något starkt så att jag kunde få en ursäkt att dricka en kall öl. Jag hittade det perfekta alternativet Tacos. Gott och starkt och en perfekt ursäkt för att få dricka en kall öl i värmen. Det stod ju visserligen under Pizza. Men vem har sett en pizza med tacochips?
Tjejerna tyckte det hela var mycket roligt och hoppades att jag skulle få en pizza med tacochips. Men jag upprepade bara mitt mantra att det finns ingen pizzabagare som skulle lägga kall gräddfil och tacochips på en pizzabotten. Något så dumt finns ju inte. De orkade antagligen inte bara skriva upp en ny rubrik på menyn eftersom den isf bara skulle innehålla en rätt. De hade helt enkelt bara tänkt på miljön och sparat bläck.
Tjejerna var föga övertygade men vi satte oss ned i solen och väntade på maten.
Helt plötsligt börjar vår elektroniska "Nu är maten klar" att vibrera och vi gick mot utlämningsdisken för att hämta maten. Jag hamnade lite på efterkälken och när jag väl kom fram så möttes jag av hysteriska skratt.
Jag tänkte detta kan inte vara bra, rädd för vad jag skulle få se tittade jag över Fannys axel och gissa vad jag såg?



Jag kan ju tala om att min tilltro till kockarnas kulinariska färdigheter fick sig en ordentlig törn. Vem ... får för sig att lägga kall gräddfil och kalla tacochips på en varm pizza?
Jag vet inte men det borde tillhöra någon form av baskunskaper inom kockyrket. Att kallt och varmt blir ljummet.
Det var tur at vi åt under brännande sol, det gjorde att min pizza höll sig varm betydligt längre än förväntat.
Hur smakade den då? Tja riktigt bra faktiskt så länge man plockade bort dessa förhatliga Tacochips. :)
Sedan följde en dag med många roliga och skrämande upplevelser. Jag vill passa på att Tacka Fanny ytterligare en gång för allt. Det var mycket uppskattat och vi kommer snart att göra om detta det kan jag lova. :)




Här ser vi Hilma Och Fanny i EXTREME. Hur man frivilligt utsätter sig för detta är för mig en gåta?



Här ser vi Scaramanga och Eve i den förhatliga kvasten. Hur man kan tillverka något så djävulsk som denna karusell går inte att föreställa sig. Men som sagt man måste ju ställa upp för laget, och om det innebär att man får vara den ut skrattade för resten av dagen så må det vara hänt. :D
Det var oxå sommar krysset när vi var på gröna lund. Hur detta program har överlevt är oxå en gåta, vi stod och tittade en stund på genrepet. Den enda känslan som kom över mig var Usch vad detta är tråkigt. Sen hur man kan anlita Kicki Danielsson för att uppträda den är ju minst sagt skumt. Har inte denna artist ställt till med tillräckligt många skandaler för att bli förpassad till artisternas eget ålderdomshem? Men jag antar att det är som med Anna bok. När hon inte synts i tv eller tidningar på ca en månad då får man ringa runt tills någon tv kana/tidning visar förbarmande och låter henne vara med i en spalt eller ännu bättre ett hemma hos reportage!!!!!
Men förutom artisterna var dagen helt perfekt och jag hoppas att vi snart gör om detta.

Ha det

Scaramanga


Erwin Rommel siktad vid trekanten .....

I onsdags var jag ute och joggade min vanliga runda vid Trekanten. Visst är det ett under att jag fortfarande håller i det? Hur som helst, denna dag var det helt olidligt varmt. Jag joggar framåt och känner mig helt enkelt rätt tuff. Då börjar marken att vibrera...
Jag börjar fundera på vad egentligen är som sker? Hur kommer det sig att marken vibrerar? Har stockholms stad börjat med underhållsarbete på årets varmaste dag? Knappast troligt.
Marken vibrerar nu ännu kraftigare och jag funderar på om det var så här de amerikanska soldaterna som låg i ställning utanför Bastogne kände när de tyska tiger-pansarvagnarna rullade fram mot deras ställningar under andra världskriget. Jag torkar svetten ur pannan och tittar plötsligt upp.
Vad är det jag ser vid krönet?
Värmediset måste spela mig ett spratt. För det kan väl inte vara två tyska tigertankar vid trekanten?
Genom toppluckan ser jag en bekant figur som står på utkik Det kan bara vara Erwin Rommel. Vid hans högra öra håller han i komradion. Jag antar att han måste meddela generalstaben att snart är hela Trekanten ockuperat. Han rättar nonchalant till sin kikare och spanar ut över Trekanten.
Vibrationerna är nu så kraftiga att hela jag skakar. Jag ser nu pansarvagnens kanonrör. Detta diaboliska vapen, med sina salvor skrämmer det livet ur vem än som står ivägen.
Pansarvagnen är rysligt nära nu och jag känner en verklig rysning som ilar nedför ryggraden när Erwin tar upp sin plunta för att stärka sig med lite rusdryck..
Jag försöker skrika ......
SE MIG!!!!!!!! SE MIG!!!!!!!!!!!!
Men larvfötterna bara fortsätter framåt och jag känner att nu är min sista stund kommen. Är det mitt öde att krossas under en pansarvagn vid vinterviken?
I sista stund så kastar jag mig åt sidan och undviker precis att träffas av larvfötterna, Eldröret ger eld och Rommel skriker!
- URVÄGEN FÄHUND!!
Jag lyckas genom ett smärre mirakel undvika att träffas av elden från eldröret. och när jag snubblar förbi pansarvagnen så bryts transen och jag vaknar till.
Erwin Rommel är egentligen inte en tysk pansargeneral som är på jakt efter oliktänkande. Det jag har mött på denna smala stig är dagens svar på "herrefolket". Dessa har oinskränkt makt och nåde den som försöker sig på att utmana deras makt. Dessa moderna Ûber människor jag pratar om är så klart "Lattemamman".
Pansarvagnen = Dubbelvagn. Fast bara med ett barn i, man behöver ju kanske lastutrymme.
Komradion = Ipod4
Kikaren = Solglasögon, köpt på HM för 49,50. Ju större desto bättre.
Plunta = Lattémugg köpt på 7-Eleven eller Waynes coffe.
Eldröret = Den lille lattebebisens stora svada.
Vibrationerna = Dessa går vi inte in på.

Missförstå mig rätt.
Självklart ska alla människor ha samma rätt att utnyttja Stockholms vackra natur. Men måste man ha dubbelvagnar och gå i bredd på en stig som är 130 cm bred?
Hur kommer det sig att det är alltid är alla andra som ALLTID ska flytta på sig?
Självklart är det enklare att flytta sig för mig. Men om det redan är trångt varför göra det ännu värre genom att gå i bredd?
Hur kommer det sig att man måste prata i telefon samtidigt som man pratar med sin kompis, Världen utanför denna enhet har för dess innevånare upphört. Människor som kommer i dess väg bör kasta sig i stoftet om de vill ha en chans till överlevnad.
Det är inte alla mödrar som lyckas leva upp till Lattemammans epitet. Jag uppskattar att inte ens 5% gör det. Ni andra behöver inte känna er vid detta inlägg. Men tänk på det. När man börjar gå i bredd med barnvagnarna då har man uppfyllt det första och är numera ett steg närmare att vara lattémamma :D

Nu tänker ni nog jaja vänta bara tills du blir förälder. Då kommer vi att få se den största lattépappan norr om Paris. Jag kan bara meddela eder att jag kommer aldrig att lyckas leva upp till dessa epitet.
Detta beror helt enkelt på att jag inte klarar av att prata i telefon samtidigt som jag pratar med andra människor. I så fall blir det kortslutning och jag får inget sagt.
Och tänk vilken hemsk tanke, En tyst Scaramanga. Vart skulle världen vara påväg då?

Trevlig Kväll

Scaramanga




Tiger-pansarvagn?





En modern dubbelbarnvagn?



RSS 2.0