En helg i lugnets tecken. :)

Då var det söndag igen, det känns som om denna helg bara har rusat iväg. Men det har varit trevligt. En liten sväng till stan hann vi med och en till IKEA. Lyssna på detta vi lyckades gå runt hela det komplex utan att handla en enda sak!! Det måste ju vara någon form av rekord eller vad tror ni?
Kassörerna tittade mycket skumt på oss när vi passerad kassorna utan varor. Det lär ju inte vara den vanligaste synen. :)
Annars har helgen mest handlat om att sova. Jag har inte klivit upp före klockan 11 varken fredag eller lördag. Men de krafterna kan nog behövas för denna vecka.
Det kommer att bli en hård vecka med två personalmöten inplanerade och på lördagen ska vi på middag till Uppsala. Då eves bästa kompis fyller år.

Nu måste jag noja lite över Mörsil igen.....
Jag har fortfarande inte fått något svar. Jag har varje gång jag sökt butik fått mitt negativa besked på fredagen efter ansökningstiden gått ut. Det var i fredags....... Vad betyder detta? Att de har glömt att skicka ut mitt negativa besked. att de helt enkelt struntade i det eller har jag gått vidare till andra urvalet?
Jag vet inte. Det enda jag vet är att detta väntande kostar en massa mental energi som kunde användas bättre. Hur som helst så hoppas jag på ett besked snart. Det skulle underlätta vardagen betydligt.

Men tills jag får det beskedet, så får jag försöka att koncentrera på veckan som kommer. Jag kan lova att det kommer att gå åt en hel del energi så om jag kommer att dröja ett par dagar med att blogga så vet ni varför.

Men nu ska jag försöka med att hoppa i säng och sova. Imorgon är det ju dags att kliva upp tidigt igen.


Ha det gott.

Scaramanga


Rastlöshet dagens tema?

Jag vet inte vad det är med mig?
Jag är så fruktansvärt rastlös. Jag skulle ju kunna tänka mig att det mesta handlar om att jag vill ha svar angående butiken i Mörsil. Jag är nog inte skapad för att vänta. :(
De flesta i min närhet vet ju att jag har sökt och det återkommande temat verkar ju vara att folk tror jag har blivit smått knäpp. :)
Men jag inbillar mig iaf att det finns potential i butiken och att det vore en lärdom för livet att få prova på att driva en butik.
Jag hoppas att jag får komma på intervju, men då borde man ju ha blivit kallad redan? Man brukar ju iaf få de negativa beskeden på fredagen. Så det är ju bara två dagar kvar ...... Jag antar att man ska smälta beskeden under helgen?
Men som sagt så gnager det i själen att vänta. Man pendlar ju mellan hopp och förtvivlan.
Denna rastlöshet som jag känner har iaf medfört att jag har spenderat min lediga dag med att tvätta, städa och kommenterat Nordanstigs skolpolitik på Nizzes blogg.

http://nizze.gnarsp.com/wordpress/

Kanske min kommentar där var lite retsam men samtidigt är det ju rätt skrattretande att läsa om nordanstigs politiken. (Inget ont om dig nizze, vi pratar rent generellt) Men det kan inte finnas många kommuner i detta land som tillåter att lokalpatrioterna tar över makten, och förlamar hela förändrings processen. Jag bor inte längre i Gnarp. Men man kan ju inte motstå att ge sig in i debatten ibland. :D
Glöm inte att denna kommun har ju som målsättning att vara Sveriges enda varg fria kommun. Eller vem kan glömma den härliga sloganen "Nordanstig - Ditt TUSKULUM"
För utomstående kan jag berätta att en översättning till svenska är ungefär "Ett sällsynt ord för lugna, lantliga fristäder och lantställen av det förnämare slaget"'
Man kan ju undra vilka ställen de pratade om? :D
Men det är iaf ett sant nöje att följa med i debatten :)

Imorgon är det dags att kliva upp tidigare än vanligt. Vi ska tydligen ha en konslut på besök på jobbet som jag ska vara med och träffa. Det ska bli intressant att höra vad han har för åsikter. :D
Men det blir en lärdom för morgondagen. Just nu känner jag bara att det vore skönt om telefonen ringde och gav mig ett besked. Det vore skönt att kunna återgå till något som liknar en normal vardag igen :)

Ha det bra mina vänner

Scaramanga




Denna låt stämmer ju in på mig för tillfället. Allt för utom drogerna då.

Måndag 18/10 + en sido historia om viltvård :D

Idag har det varit en lugn dag på jobbet.
Christer var tillbaka efter årets första älgjakts vecka, men han hade inte skjutit stor fan i år heller. :)
Jag brukar i dessa tider ofta tänka tillbaka på mig själv och att jag oxå har jägarexamen. Allt förutom hagel. Varför i hela fridens glada dagar gick jag den utbildningen för? Jag har aldrig varit intresserad. Men jag antar att Sverker hade ett stort inflytande på mig. :)
Mitt tydligaste jakt minne jag har är från när vi hade jakt/viltvård med kriminalinspektör Lundberg i Åk 6 på Gnarpsskolan. En morgon skulle vi ut i skogen och jaga rådjur. Det enda felet var att Scaramanga hade packat två plåtburkar med kakor i ryggsäcken :) Dessa låg och slog emot varandra hela dagen. Behöver jag nämna att vi inte såg några rådjur denna dag :D
Gissa vem som fick stå vid skampålen? :)
Jag borde ha avslutat min karriär som jägare den dagen.....
Men  åter till dagen. Det har som sagt varit väldigt lugnt på jobbet. Jag passade på att få feedback på min ansökan till Mörsil av en gammal handlare. Han tyckte den var mycket bra. :)
Jag hoppas nu bara att de som utser kandidater oxå tycker samma sak. :)
Jag vill verkligen få gå på intervju denna gång. Det vore super nice :D
Jag har under kvällen försökt att visualisera livet i Mörsil, jag har hittills inte lyckats. Men det skulle nog bli en hyfsad omställning från att bo i Stockholm. Men har man lyckats flytta från gnarp till Stockholm, så måste man ju klara av det motsatta eller hur?
Men det är ju bara drömmar och funderingar än så länge. Jag hoppas att svaret kommer inom de närmaste dagarna. Det vore skönt att få ett besked.
Men nu måste jag lägga mig och läsa en instruktionsbok Imorgon blir det inventering av antalet sektioner i butiken och om-plock av frysavdelningen. :D

Ha en bra kväll mina vänner

Scaramanga





Nu har man sökt ny butik! :)

Nu är det återigen spännande. Jag har sökt en ny butik!! Nu får ni hålla i er för denna ligger i Mörsil.
Nu tänker ni nog, och var i hela fridens glada dagar ligger Mörsil?
Det tänkte jag oxå, men jag kan för er berätta att det ligger 6 mil från Östersund och 3 mil från Åre.
Er nästa fråga blir nog, har han överhuvudtaget pratat igenom detta med Eve?
Det har jag faktiskt hon gav mig sitt stöd att söka.
Er tredje fråga blir nog, men du har ju inget körkort?
På den frågan har jag idag inget bra svar, men det finns kommunikationer med buss och tåg. Om inte annat så får jag väl köpa mig en mopedbil.
Varför inte denna :D



Går även att få med dubbla avgasrör för extra sportig effekt :D

Du som läser detta tror nog att nu har Scaramanga fått något riktigt hårt i huvudet. Det är mycket möjligt. Men man måste ju iaf prova att söka och visa upp sitt namn.
Det är ju tredje gången jag söker butik nu. Jag har inga förhoppningar att få komma på intervju denna gång heller. Men jag hoppas. Det skulle vara otroligt lärorikt.
Men om det blir platt fall även denna gång, så får man väl sopa ihop smulorna av sitt ego och försöka skaffa sig mer erfarenheter, som kan vara till hjälp vid framtida ansökningar. :)
Jag tycker iaf att det är väldigt spännande. Det värsta är ju att man vill ha svaret på en gång. Men som tur är så brukar det gå fort.
Så nu är det bara att vänta och hoppas.

Men nu är det dags för mig att gå till sängs.

Hoppas ni alla får en bra helg.

Scaramanga


Terracotta armén

I lördags var jag och Eve på östasiatiska museet och såg delar av den kinesiska terracotta armén. Jag måste säga att det var en häftig upplevelse som jag varmt kan rekommendera alla att gå och se. Men en god idé kan vara att boka biljetter i förväg. Då denna utställning är väldigt välbesökt.
Jag tog en hel del bilder och tänkte visa er ett par stycken.



Detta skall vara en general i armén som ska beskydda kejsaren i livet efter detta. Man ser att det r en general på hatten samt att de är ca 5 - 10 cm längre än resterande manskap.







Detta är en av bågskyttarna i armén



Detta var bara ett smakprov på alla bilder jag tog. Men jag rekommenderar alla att gå och se utställningen. Den var grymt häftig.
Jag kommer att försöka skriva ett längre inlägg i kväll eller imorgon. Det har ju hänt en del nyheter. Men i väntan på att jag har samlat ihop mina tankar och funderingar. Så får ni hålla till godo med detta :D

Ha det bäst

Scaramanga


Nu är man i liljeholmen. Nu är det läge...

Nu är man i liljeholmen. Nu är det läge att försöka hitta en kaffemugg till eve som hon kan ha på tåget. När hon pendlar. :) personligen blir det ingen handling. Fast jag skulle behöva nya arbetsskor. Mina håller på att ramla sönder. De har även fått lufthål. Bra för mina fötter sämre för allmänheten? Men jag trodde att min fotdoft var som gudarnas nektar. Men det finns kanske de som misstycker? Ha det scaramanga


Nu är eve och jag på väg till östasiatisk ...

Nu är eve och jag på väg till östasiatisk museet för att se den kinesiska terracotta armén. Det ska bli super tufft. Jag ska lägga upp lite bilder senare!


En boxares drömmar ....... :D

Nu var det ett tag sen jag skrev igen. Jag har ju varit sjuk ett par dagar och inte haft några krafter till att skriva. Ni vet ju hur det är när en kille blir riktigt förkyld ..... :D
Vi kan ju börja med en uppdatering av helgen.

På fredagen kom mamma o pappa ner till stor stan lillprinsessan Fanny fyllde ju 18 år. Pappa hämtade mig på jobbet och vi åkte direkt hem till mig och eve för att sätta upp lite hyllor i köket och vardagsrummet. Vi satte upp hyllorna i köket och det blev super snyggt, men sen räckte inte tiden till för vardagsrummet, så vi begav oss till Fannys festligheter istället. Det var riktigt roligt tyckte jag. Men de sa att jag skrek mycket..... Vad nu det kan bero på?

På lördagen var det dags för Eves födelsedag. Hon fick sin present av mig på morgonen, hon fick en spa upplevelse. På detta spa.

http://www.sparadiset.se/

Jag kan varmt rekommendera detta spa, det är riktigt mysigt. Jag hoppas bara att behandlingarna är lika bra. :)
En fördel med detta spa är att det ligger mitt i stan, och jag tyckte faktiskt att priset var överkomligt oxå. Tro mig jag har letat runt och det värsta exemplet var på en av finlands färjorna där det kostade 290 kr, och då fick du bara komma in....
Men jag hoppas att Eve kommer att tycka om sin:

The Ultimate Diva Ritual            1795 kr

2h 30 min Behandlingen för dig som behöver skämmas bort ordentligt. Vi börjar med en Coconut & SeaSalt Body Scrub som får dig att känna dig ren och fräsch och lämnar din hud i en ny lyster. Medan du duschar förbereder din terapeut ett varmt fotbad där du får sätta dig och njuta av färsk frukt och juice medan dina fötter blir omhändertagna i en Beach Feet Ritual. När dina fötter är som nya är det dax för en djupgående Helkroppsmassage och en Mini Bamboo Facial

Det låter ju väldigt nice iaf. :D Tro mig jag ska följa med och köra samma sak! Men jag tror att vi kommer att ta en timme i bubbelpoolen innan behandlingen.
På kvällen var det dags för middag med Eves bästa kompisar. Det var en trevlig och stillsam upplevelse, med många goda skratt. :)

På söndagen kom Mamma, pappa, syster o Jonas hit för att fika och hjälpa oss att sätta upp de sista hyllorna i vardagsrummet. Det var väldigt trevligt och det blev oxå super snyggt. När de senare åkte tänkte jag och Eve att det var dags att fylla på hyllorna med lite böcker och visa vår kulturella sida. Jag hann stapla 10-15 böcker på min hylla innan den ramlade ner..... Tydligen är väggen gjord av ett väldigt uselt material som knappt går att fästa upp saker i. Men jag har tur som har en väldigt snäll pappa så han åkte tillbaka och hjälpte oss att sätta upp hyllorna igen. Nu kommer de nog att mest fungera som souvenir plats, så böckerna får bo i garderoben ett tag till. :(

Igår var första dagen jag jobbade denna veckan och det var riktigt roligt. Betydligt bättre än att ligga hemma och hosta. När jag senare gick till sängs så lade jag mig och läste i min nya bok. James Holland - Förtvivlans timme, riktigt bra. Det är väldigt svårt att lägga ifrån sig den. När jag äntligen somnar och ligger där och drömmer om att jag är den ädle riddaren Scaramanga af den skumma skepnaden, som är ute på äventyr och ska rädda världen från all ondska. Jag slår plötsligt upp ögonen och ser att något närmar sig med ljusetshastighet. När det träffade kändes det som om min näsa hade fått agera sandsäck åt Micke Tyson. Jag skriker ut min smärta och för min hand mot näsan. Jag förväntar mig att när jag tittar i handen så ska jag upptäcka en syndaflod av blod. Till mitt stora förtret så kommer det ingen synda flod. Det kommer absolut INGENTING!! Så mycket smärta och inte ens lite blod att visa upp. Sedan upptäcker jag vad som egentligen hade träffat mig. Tydligen hade Eve oxå drömt någonting och tagit sitt pekfinger och petat mig på näsan. När hon vaknar av att jag frågar henne om hon håller på att misshandla mig, så ber hon om ursäkt och börjar sedan skratta :)
Hon tyckte nog att jag var lite överkänslig. :)

Men det kändes som om min sista tid var inne, och att jag nu kommer att få ha boxarnäsa resten av livet, även om det inte syns utanpå :)

Nej nu är det dags att gå till jobbet!

Ha det bra

Scaramanga
The boxer.



Detta kunde ha varit jag!!!!!


RSS 2.0