Fullt normal?

Jag har nu tagit mig en ny tur på internetbloggar, och det man hittar på vissa bloggar är ju inte vackert.
Nu menar jag inte utseendemässigt utan innehållsmässigt Mina egna problem bleknar ju till att vara små små hål i vägen om man jämför med andras.

tex denna människa:

http://borderfuckingline.wordpress.com/

Satan i gatan jag vet att jag kommer att få mardrömmar inatt. Sedan kan man ju fråga sig hur det kommer sig att denna människa inte får någon hjälp.
Allt i Sveriges samhälle kanske inte bör vara frivilligt?
Hur som helst, så fick jag en stark känsla av obehag i magtrakterna, tänk om denna människa skulle bo granne med mig?
Det hade ju inte varit ett dröm scenario direkt.
Men vi får hoppas att hon får hjälp.......
och det väldigt fort.

Nu ska jag gå till jobbet

Ha det bra

Scaramanga

Torsdag igen då!

Jaha då var det torsdag, tiden bara rusar iväg tycker jag.
Men det är ju bara bra egentligen. Jag är fortfarande väldigt nöjd med presenterna jag har köpt. Jag o eve köpte ju del ett av fannys present igår, och idag är det dags för mig att fixa resten. hehehehehehe :)
Tänk att det bara är somliga inom la familja som är begåvade med samma hummor som jag. Men jag vet att Vulva kommer att tycka det är minst lika kul som jag. :D

Om ett par timmar är det dags att gå till jobbet, idag står det omprogrammering av kassor på schemat. Vi får väl se hur bra det går. Jävla trassel detta med att ta bort 50 öringen, Men det ska ju bli skönt att slippa ha dem skramlande i fickan

Nu har jag iaf löst dagens hemma uppgift, skönt att det gick bra.

Detta vart ett mycket tråkigt inlägg minst sagt, men det har ju inte hänt så mycket än. Vi får väl se om jag orkar skriva ett till när jag kommer hem ikväll.

Ha det

Scaramanga

Bloggare med systemkameror?

Idag har man varit ledig, det var efterlängtat kan jag säga. :)
Dagen har i stort sett handlat om att handla födelsedagspresenter till Eve och Fanny. Fanny fyller ju år idag så vi får väl önska henne ett stort grattis på 18 års dagen. Jag kan ju inte gå in på vad jag köpt eftersom de båda läser min blogg. Men jag lovar att visa er efter helgen, när kalas och liknande är avklarat.
Men jag är väldigt nöjd med inköpen minst sagt. :D

Jag sitter nu i min ensamhet och tittar på lite olika bloggar, dessa bloggar är inte sådana som jag följer utan bara råkat klicka på.
Dagens fundering blir helt klart:

Hur kommer det sig att varje människa som äger en systemkamera och en blogg anser sig själv vara proffsfotograf?
Det verkar minst sagt en smula skumt. Jag förstår att människor har ett stort intresse av att fotografera, men hur kommer det sig att det första man möter på deras blogg är en bild där de visar upp sig med sin superkamera?
Man kan ju fråga sig med vilken kamera de tog bilden? en bättre eller en sämre?
Hur som helst så vrider det ju upp förväntningarna hos mig som betraktare, och det är inte ofta som de infrias tyvärr. Men fotograf är nog ett framtidsyrke iaf om man ser till statusen som yrket fått på senare år. Men jag undrar hur utbildade fotografer känner inför denna invasion av outbildade fotografer?
Men det värsta är ändå när dessa människor tar en bild på sig själv i spegeln för att lägga ut. Då får jag symptom av magknip och osunda uppstötningar. Dessa människor har spenderat x antal minuter/timmar för att klä på sig snyggt och när de sedan tar en bild på sig själv i spegeln så blundar de så halva ansiktet ser förvridet ut. :)
Men det är ju ganska kul trots allt. För man får inte glömma att de fick iaf med sin älskade kamera på bild :)
Sedan får man ju inte glömma att de fick göra en cool posé  oxå som de sett på senaste avsnittet av topmodell. :D
Men om dessa framtidens fotografer har lagt ner X antal tusenlappar på en kamera. Hur kommer det sig då att de inte köpte en billigare modell på kameran, så de hade råd att köpa ett kamerastativ?
Då skulle de kunna posa på riktigt istället för att förvrida ena halvan av ansiktet och använda kameran för att täcka den andra halvan.
Men det är ju bara så mina funderingar går, men jag kan väl inte vara ensamma om dem?
Folk funderar ju säkert på varför jag skriver blogg, som varken kan använda språket, eller stava. Jag antar väl att vi gör det för samma anledningar egentligen. Men om jag börjar på att göra några försök på att fota mina kläder då får ni ju gärna säga åt mig. :)

Men nu ska jag ut o ta mig ett kvälls bloss tror jag.

Ha det

Scaramanga



Är detta den moderna formen av ett tortyrredskap?




Dessa tre, har de skapat en ny kult där alla medlemmar utrustas med en systemkamera för att dokumentera deras inflytande på generationer framöver?





Sitter nu inne i stan och väntar på att ...

Sitter nu inne i stan och väntar på att eve ska sluta jobbet. Jag tittade precis in i ett skyltfönster och såg en klocka för 156.500 kr? Den var ju inte gjord av något super rymdmaterial så vad var det som utgjorde priset? Och vad säger det om oss människor? Hur kommer det sig att just klockor är så dyrt? Jag begriper det inte. Jag såg dessutom min en klocka som var praktiskt taget identisk med min fast ett annat märke den kostade bara 86.500. Man borde ju slå sig in i klockbranschen.


Jag, min stora käft och slöa hjärna...... *suck

Jaha ytterliggare en tisdag kväll avklarad snart....
Något som blir tydligare och tydligare ju äldre jag blir är att jag egentligen borde ha fötts stum. Det hade varit en hel del enklare. Det hade besparat många människor en hel del.
Jag begriper inte hur hjärnan inte hinner med att säga åt munnen att vara tyst. Tänk vad mycket enklare det skulle bli då. Människor skulle inte behöva drabbas av spydiga och onödiga kommentarer, och jag skulle behöva lida av dåligt samvete alternativt konsekvenserna.
Men tydligen så verkar den logiken ha hoppat över min hjärna, för den vägrar att stoppa munnen. Så grodor flyger åt alla håll i tid och otid, och drabbar människor.
Det som jag ansåg vara ett roligt skämt/diskussion kan uppfattas som riktigt stötande, men varför säger inte hjärnan i från alternativt stänger av rösten? Det kan man ju fråga sig?
Jag säger inte att jag har dåligt samvete för allt dumt jag säger, då skulle jag ljuga. Men ibland vore det bara enklare att vara tyst.
Men då kanske det inte skulle vara jag?
Ibland har man ju känslan av att vara Don Quijote som är på väg att slåss en omgång med väderkvarnarna.....
Men livet  är ju som livet är, och man får väl helt enkelt acceptera dess konsekvenser. Men det börjar bli lite för många på senare tid, och det enda jag önskar är att munnen ibland kunde åka till Thailand på semester. Eller så skulle hjärnan kunna börja jobba i normal takt istället för att ligga på playan i Turkiet och fundera på annat.
Men vi får hoppas att hjärnan är tillbaka från semestern imorgon. Då kanske munnen kan åka.

Ha en bra kväll





Scaramanga

Kvinnor och deras jeans :)

Jag har precis återkommit från coop där jag inhandlade min frukost. Den bestod av 750 ml glass, ja jag vet att det inte är en  del av en fullgod frukost. Men jag ska jobba helg så jag tycker synd om mig själv, ok?
När jag vandrar omkring nere på coop för att ta mig fram mot frysdisken så ser jag en kvinna som har ett par av de tightaste jeans jag någonsin sett. Många hade säkert reagerat med att tycka det var snyggt. Själv började jag fundera på hur i hela fridens glada dagar kom hon i dem?
Har kvinnor någon hemlig funktion som gör att de kan krympa ihop sina kroppar till 70 % av dess egentliga storlek?
Hur klara de av att andas? och hur fungerar blodcirkulationen?
Vilken rutin har dessa kvinnor för att komma i jeansen, äter de inte på 4 dagar?
Vilken teknik använder man när midjemåttet på jeansen verkar vara mindre än lårbredden? Ligger de på sängen och tar ett djupt andetag suger in magen och skyndar sig fort som fan att knäppa knapparna och ber en stilla bön att knapparna ska sitta kvar när de tar ett nytt andetag?
Jag tycker helt klart att kvinnor ska ha en eloge som orkar gå igenom denna procedur bara för att få på sig ett par byxor. Märkligt att män inte har samma sak för sig? Jag vet inte om det beror på att modet ser annorlunda ut för män och kvinnor. Eller om det är för att kvinnor tycker att de manliga bakdelarna är äckliga?
Eller är vi män helt enkelt för bekväma?
Jag vet inte, men jag personligen skulle inte klara av att gå igenom samma procedur för att få på mig ett par jeans, jag anser att min andning är lite viktigare.
Sen så ska man ju inte förringa sin ädla bakdel, personligen tycker jag att min egen är bland det hetaste jag någonsin sett. Men det är ju upp till andra att bestämma. :)

Men nu är det dags att gå till jobbet.
Hoppas ni får den bästa av dagar.

Scaramanga

Torsdag 23/9 + städredogörelse :)

Jaha då var det torsdag igen och dags att jobba kväll. Det känns faktiskt helt okej tycker jag, det är skönt att få en sovmorgon mitt i veckan. Jag har precis kommit  hem efter att ha tagit en morgon promenad på en timme. Det var faktiskt riktigt skönt, märkligt vad mycket tok man kan fundera på under en timme.....
Mina första funderingar beror på vad de 2 födelsedagsbarnen Eve & Fanny ska få i  present nästa helg?
Om det är någon som har något bra och roligt förslag så är ni välkomna att lämna dem till mig.
Andra saker jag funderade över under min promenad var att jag har inget inplanerat att se fram emot längre... Det känns lite surt, men det sista som jag hade inplanerat var bröllopet som vi var på förra helgen.
Så nu måste jag skaffa mig något nytt att se fram emot. men vad ska det vara?
Det vore ju skönt att få göra en resa, men Eve byter ju jobb nu så det blir nog ingen semester ledighet där på ett tag.
Man behöver något att se fram emot nu på hösten när dagarna bara blir kortare och kortare.....

Igår hade jag stor städning av lägenheten. Jag säger bara de som har byggt/renoverat denna lägenhet borde hängas upp i ett träd och piskas.
Jag kommer i fortsättningen att städa utan glasögon så jag slipper se bedrövelsen.....
Allt i min lägenhet är ju målat i vitt för si så där 100 år sedan, även lister....
Människorna som har försökt sig på att måla lägenheten har ju inte bemödat sig att täcka golvet när de målat listerna så det är färgmärken på mattorna. Jag brukar försöka vara duktig och torka listerna när jag städar, men för i helvete det blir ju inte bättre!!!! Listerna ser fortfarande smutsiga ut........ De har ju antagligen varit bruna förr.... På sina ställen börjar listerna att skilja sig från väggen med si så där 5 mm.
Man vågar ju inte släppa in människor i denna lägenhet längre, då tror de ju att man aldrig har städat i hela sitt liv!
Och ju mer jag tittar desto fler brister upptäcker jag. Det är en skum känsla att ha haft storstädning och känna sig duktig samtidigt som man känner ett starkt obehag av att det fortfarande är skit som inte går bort.
Nej jag hoppas att vi snart kan lämna denna lägenhet bakom oss och flytta.
Just nu skulle det kännas bra att bo i tält!

Men man får väl vara glad att man har en bostad i Sthlm idag. Men som sagt hädanefter städar jag utan glasögon!!





Ha det bäst

Scaramanga


Jag har hittat ett nytt favoritband helt klart!!!!

Lyssna bara och njut. Vilka killar :)

Som sagt vilka snubbar :)

Ha det bäst

Scaramanga

Nu kommer det att bli spännande!

Detta val måste ju vara det mest spännande som har hållits under min livstid. Vilken soppa. Men det kan ju vara bra oxå att det politiska etablissemanget skakas om i grunden. Det kan ju visa på att väljarna kräver att alla frågor ska finnas på dagordningen.
Men vad har egentligen de etablerade partierna och media ställt till med? Varför tog de inte debatten med SD? Det måste ju ha varit det bästa sättet att slå hål på SDs propaganda. Nu fick väljarna inte höra vad SD egentligen hade att komma med, och vi såg ju vilket resultat det blev.
Det kommer att bli en spännande höst minst sagt, och jag hoppas att Miljöpartiet tar sitt förnuft till fånga och blir en stöttepelare till alliansen Det är nog det minst smärtsamma alternativet för alla inblandade.

Ha det bäst

Scaramanga

Då har man vaknat på klintagården, en k...

Då har man vaknat på klintagården, en kristen kursgård på öland. Vädret verkar bli helt perfekt. Men servicen här på gården lämnar mycket att önska. Mats som är föreståndndare verkar redan ha fått ett ont öga till mig. Det var kanske dumt av mig att be om vatten att dricka och ett glas?


Denna tåg resa blir bara värre och värr...

Denna tåg resa blir bara värre och värre. Nu blev vi försenade till vårt anslutningståg så vi missade det och får ta nästa. Detta gör att vi bommar bussen och får vänta i flera timmar på nästa. Suck tur att jag hann sova lite .... Annars hade jag nog inte varit så rolig nu.


We are off to öland! Nu sitter jag och ev...

We are off to öland! Nu sitter jag och eve på tåget. Precis som vanligt så känns det som om man har packning för en månad. Men det är väl bättre att vara förbered antar jag. Det är första gången jag är till öland. Det ska bli spännande hoppas vi hinner se lite av naturen oxå:) ha det scaramanga


Nu sitter man i fikarummet och dricker en ...

Nu sitter man i fikarummet och dricker en kopp kaffe. Igår var det afterwork på högbergs. Det var jätte trevligt. Men det är ju märkligt att man aldrig lär sig, man ska aldrig dricka mer än 2 öl dagen innan man ska arbeta. Igår blev det ju 4 och nu sitter man här och mår en smula illa. Men det var det väldigt roligt så man får väl anse att det var värt det. Det var bara synd att eve blev fast på jobbet och inte kunde följa med. Men nu ska jag bota mitt illamående med lite mer kaffe. Ha det bäst scaramanga


Frukt & Grönt pratstund med skolbarn.

Idag har jag haft frukt & Grönt samtal med 2 st åk 2 klasser. Alla åk 2 & 5 bjuds in till butikerna och får lära sig lite enkla fakta om varför man ska äta minst 5 frukter eller grönsaker om dagen. I år hade alltså två klasser nappat på erbjudandet att komma. (Man kan ju fundera varför inte fler passar på att komma, det är ju trots allt gratis) Men åter till dagens händelser. Det kom alltså två klasser med ca 30 elever i varje. Den första klassen hade med sig tre lärare, och jag har alltid trott att jag var ganska rolig att lyssna på.
Men idag fick jag verkligen besked 30 sek in i min presentation så vänder sig en av eleverna mot mig och säger
- Är vi klara nu?
- Får vi gå härifrån?
Jag kände verkligen att min motivation sjönk, men jag är ju inte den som ger upp i första taget. Så jag passade på att bjuda lärarna på kaffe medan jag hittade igen tråden i mitt anförande,
Då utbrister samma elev
- Kan jag oxå få kaffe?
Jag höll ju på att ramla ihop av chock, barn som är 8 år dricker väl inte kaffe?
(J) - Nä, tyvärr du får hålla dig till frukt.
(E) - Jag dricker faktiskt kaffe!!
(J) - Det är väl inte så bra om du dricker koffein i så unga år?
(E) - Du kan fråga mina föräldrar så får jag dricka kaffe!!!!
(J) - Ok, då får du dricka det hemma.

Jag försökte verkligen att ta upp tråden i mitt anförande, men det var helt kört. Jag tog med eleverna på en rundtur i butiken, men jag fick korta ner rundturen. För att det höll på att utbryta kaos. Eleverna sprang runt och tog på allt och frågade om de kunde få äta godis.
Jag tackade klassen för visat intresse och gick in i lunchrummet för att städa i ordning inför nästa klass.

Klass nr 2 kom 30 minuter senare och det var en totalt motsatt upplevelse. Denna klass var exakt lika många, men de hade bara två lärare. Men denna klass hade tagit sig tid att vilja lära sig något nytt och få en rolig upplevelse. De hade tagit sig tid att utforma frågor, och de var öppna för nya intryck. Jag tyckte att detta var en otroligt rolig upplevelse, det känns skönt att prata inför människor som är villiga att lyssna.
Jag hade en betydligt trevligare rundtur med denna klass i butiken, och när jag hade vinkat adjö till klassen så började jag fundera.
Det är ju otroligt hur mycket lärarna betyder för sina klasser. Hur kommer det sig att två lärare kan göra ett betydligt bättre jobb med lika många elever, som de andra tre lärarna misslyckades med?
Det måste ju ligga i lärarnas arbetsglädje och motivation?
Det kanske är dags att införa ett system som kvalitetssäkrar lärarna? Där lärare som inte håller måttet eller har den rätta motivationen förflyttas, utbildas eller avskedas?
Det kanske låter väldigt hårt, men det jag såg idag fick mig verkligen att fundera i dessa banor.
Man ska ge all heder åt de två lärarna som hade den andra klassen. De hade verkligen tagit ansvar för barnens lärande.¨
Men hur som helst, så har det varit en väldigt givande dag.

På eftermiddagen var det dags att göra sin plikt och gå och rösta. Det känns verkligen riktigt bra. Jag hoppas verkligen att det blir rätt regering!

Ha det bra

Scaramanga





Söndag igen då.

Jaha då var det söndag igen.
Vad har hänt i helgen egentligen? Inte speciellt mycket.
I fredags hade jag och eve fredagsmys med ost, kex och en bra film.
Det var super mysigt. I lördags var vi inne i stan och gled runt. Jag fixade äntligen till mitt andra par glasögon. Så nu har jag två par som jag kan använda och det känns bra.
På kvällen var vi till Jonatan och Anneli och spelade Metallica band Hero. Vulva och katja hade anslutit lite tidigare än oss, och det blev en helt lyckad kväll. Jag blev väldigt nöjd över att vi klarade Frantic, det hade jag aldrig trott. Men det gick som på räls, även om det var nära att jag förstörde allt med min sång. Men de andra fick sig ju ett gott skratt iaf. :D



Tänk er Scaramanga som sjunger denna underbara låt!!! Det är tur att det inte finns ljudupptagningar :D

I övrigt så har min hjärnverksamhet denna helg handlat om en incident i fredags. Då fick jag mig ett svårslaget nytt epitet. Jag trodde på fullaste allvar att det inte skulle påverka mig. Men ack så fel jag hade.
Det har legat och gnagt i mig hela helgen, och jag har hittills inte kommit på någon bra lösning på detta problem.
Tyvärr kan jag inte tala om för er vad denna incident handlade om eller vad epitetet innebar, då det kan vara väldigt känsligt. Men som sagt så har det påverkat mig och jag ska ta de närmaste dagarna i mitt liv och försöka komma fram till en lösning.
När jag har kommit på lösningen så kommer ni att vara de första som får veta vilka åtgärder som kommer att sättas in.

Men nu ska jag snart sätta mig och titta på partiledar debatten och se på när Fredrik sparkar lite röd/grönt arsel. :)


Ha det bra med er

Scaramanga

Jaha då fick man rätt till slut ändå!

Falsk varning om barnraggare sprids via nätet




SÖDERHAMN/Söderhamns-Kuriren

(Uppdaterad 13.47) Ett meddelande om att två män åker omkring i en svart jeep och försöker få med sig barn sprids som en löpeld på Facebook och via sms. Enligt polisen rör det sig enbart om ett falskt rykte som fått väldigt stor spridning.

Relaterat

Meddelandet som cirkulerat sedan tisdagskvällen lyder "VARNING! Se upp för en svart bil typ Jeep - äldre modell med två män med utländsk härkomst! Den ene med rakat hår. De försöker att få barn att följa med dem i bilen. Polisen är underättad. Sprid vidare!"

Det står även att bilen bland annat ska ha setts i Söderhamn, Bollnäs, Västerås, Norrköping Valdemarsvik och Borlänge.


Det finns inga belägg för att detta skulle vara sant utan att det bara rör sig om ryktesspridning.


Polisen skriver nu på sin hemsida att de inte fått in några rapporter om försvunna barn eller iakttagelser om bortföranden av barn. Man uppmanar även allmänheten att verkligen kontrollera var uppgiften kommer i från innan man vidtar några andra åtgärder - för att på så sätt undvika ryktesspridning. Om man är vittne till en händelse som liknar den beskrivna, så ska man kontakta polisen och berätta vad man ser eller har sett.


Enligt Mikael Hedström, presstalesman vid polisen i Gävleborgs län, ringer många personer till polisens växel för att uppmärksamma dem om den svarta jeepen. Han säger att de har förståelse för oron men att man inte ska lita på meddelandet.


- Vi kan inte säga när spridningen börjat, men det fanns kanske viss sanning i det när det startade för länge sedan. Sen har det spridits lavinartat genom att folk delar det på Facebook.




Det är ju som sagt sjukt att människor får för sig att sprida sådan här skit. Men det är fortfarande oerhört förvånande att människor som i vanliga livet verkar vara sunda individer, går på det. och hjälper till att sprida det vidare.

Årets i särklass sämsta facebook uppdatering?

Jag såg precis denna på facebook:

VARNING!!!!! Se upp för en svart bil typ Jeep - äldre modell med 2 män med
utländsk härkomst ! Den ene med rakat hår. De försöker att få barn att
följa med dem i bilen. Polisen är underrättad Sprid vidare!!!!

Undrar just hur många som har uppdaterat sin status med denna? Man vet ju knappt om man ska skratta eller gråta. Man kan ju fundera på vilken agenda den som skapat denna uppdatering egentligen har? Är det en seriös varning till allmänheten, fast man glömt att skriva ut vart dessa incidenter har ägt rum, och vilket datum?

Eller vill man helt enkelt peka ut alla män med utländsk härkomst som pedofiler?

Det kanske borde finnas någon som granskade alla uppdateringar, men det är nog inte möjligt. Så vi får hoppas att människor tänker efter innan man går ut med sådan information.

Ha det bäst

Scaramanga

Svar på kommentarer från Tina!!

Dessa vackra ord kommer från någon kvinna som heter Tina:

Du verkar ha missat att det är människan själv som avlat fram alla hundraser för eget bruk. Hunden bad inte om detta direkt. Du måste vara urblåst i huvudet och känna dig jävligt oälskad. Alla hundar som räddat människor i århundraden alla spårhundar, polishundar hade inte dom funnits hade mycket sett olyckligt ut många brott hade blivit ouppklarade. Så ta dig i röven ditt äckel du e nog den som är oren!

Du kan inte må psykiskt bra! så hatisk som du är mot hundar, man märker ju så okunnig du är som tror att det är vad hundars liv går ut på, fattar att han ville bita dig han har ju märkt vad du är för människa.

Mitt svar:

Tack för dina kommentarer Tina, det känns alltid bra att få feedback. Vad min psykiska hälsa beträffar så är den alldeles utmärkt tack. Men det verkar ju nästan som om du har en psykologiexamen, med tanke på din vackra diagnos. :D

Jag hoppas att du fortsätter att läsa min blogg och även i fortsättningen låter dig provoceras till att lämna fler kommentarer :D
Fast nästa gång så skulle jag föredra om du vågade skriva upp dina kontaktuppgifter istället för att vara anonym. ¨

Så tack än en gång Tina. Din fega lilla stackare,

RSS 2.0